Allt vi vet om Edvin Ryding i Netflix-serien Young Royals

Edvin Ryding i Young Royals

Edvin Ryding gör just nu succé som prins Wilhelm i Netflix-serien Young Royals.
Är du med nyfiken på skådespelaren? Här är allt vi vet om honom!

Bara några dagar har gått sedan Netflix hade premiär för svenska ungdomsserien Young Royals och redan nu har den gjort stor succé. I serien får man följa tonårsprinsen Wilhelm och hans liv på den prestigefyllda internatskolan Hillerska och hur han tillslut tvingas konfrontera sin sexualitet när han får känslor för en kille i skolan vid namn Simon. I rollerna ser vi bland annat den tidigare The Foo-bandmedlemmen Omar Rudberg som Simon och Edvin Ryding som prins Wilhelm.

– Wilhelm är en intressant och nyanserad karaktär. Det fanns mycket att dyka ned i och det är en berättelse man aldrig sett förut, säger Edvin om sin karaktär i en intervju med Aftonbladet.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Vem är Edvin Ryding i Young Royals?

Edvin Ryding är 18 år gammal, uppvuxen i Stockholm och skådespelare. Men trots sin unga ålder är Young Royals långt ifrån den första serien han är med i. Förutom karaktären prins Wilhelm är han även känd för att spela Linus Ek i Gåsmamman, sonen Viktor i Älska mig och lilla pojken Gunnar Andersson i Fröken Frimans krig - och förhoppningsvis tar det inte slut där. I intervjun med Aftonbladet berättar han nämligen att han hoppas på att få fortsätta med skådespeleriet även efter gymnasiet som han blir klar med om ett år.

På Instagram är Edvin väldigt aktiv under namnet Edvinrydings och där uppdaterar han om alltifrån sina skådespelarjobb till när han hänger med vänner. Och av hans Instagram att döma verkar vännerna minst sagt vara en central del av hans liv. Om han i dagsläget har en partner eller inte är däremot ingenting han skriver om på sina sociala medier.

Här är Edvin med vänner:

Edvin Ryding om säsong 2 av Young Royals

Med tanke på att serien redan fått stor spridning är det många som är nyfikna på om det kommer att komma en säsong 2 eller inte, och i en intervju med Filmtopp berättar Edvin hur det ligger till.

– Det finns mer att berätta men vi vet inget om någon säsong 2 just nu. Men vi skulle bli väldigt glada om publiken ville ha en säsong till. Det bygger ju på att de tittar och tycker om det de ser, säger han innan han fortsätter:

– Men det är klart att det vore kul. Jag ställer gärna upp på en säsong två.

LÄS OCKSÅ: Benjamin Ingrossos relation till Anders Öfvergård efter bråket i tv

LÄS OCKSÅ: Måns Zelmerlöws lyxiga sommarställe i Båstad – se alla bilder här

Senaste nytt