Malou von Sivers äktenskapskris efter tragiska händelsen

Malou von Sivers och Sten Haage

Malou von Sivers var i vintras med om en traumatisk olycka som satte spår både fysiskt och psykiskt.
Nu öppnar hon dessutom upp sig om att det påverkat hennes äktenskap.
Något som makarna tog hjälp för.
Malou von Sivers vädjan till TV4 – känslorna efter avhoppet
0:32

Efter reklamen: Malou von Sivers vädjan till TV4 – känslorna efter avhoppet

(0:32)

Slå på ljud

Programledaren Malou von Sivers, 69, tog i våras ett stort beslut då hon valde att lägga ner det populära intervjuprogrammet Malou efter tio. Programmet har minst sagt varit en stor del av hennes liv då det pågått i hela 16 år med 33 säsonger och ett enormt antal gäster.

Men istället kör hon på med ett liknande koncept – TV4 återupptar nämligen Malou möter som sände sitt första program 1995 och fortsatte fram till 2017 då det tog en paus. Det är även detta ett koncept där Malou får nyttja sina djupa intervjukunskaper.

Malou von Sivers allvarliga olycka i Alperna

Men det är inte bara karriären som rullar på för Malou. Hon är sedan 1993 gift med sin make Steen Haage och tillsammans har de tre barnSebastian von Sivers Haage, Malcolm con Sivers Haage och Julia von Sivers Haage.

Däremot är inte allt en dans på rosor – nu öppnar hon upp sig om den traumatiska händelsen som hon var med om under en skidresa i Alperna i vintras som påverkar hennes äktenskap.

– Det var ett trauma när det hände, jag har aldrig varit så nära döden. Jag trodde faktiskt absolut att jag skulle dö, i det ögonblick som jag störtade ner. Det var ett skidspår uppe i Alperna, och det var total dimma, så jag föll tio meter, säger Malou i podcasten Värvet med Kristoffer Triumfs.

Fysiskt så bröt hon sitt ben – något som hon fortfarande jobbar med.

– Klockan sju imorse var jag iväg på rehabträning, eftersom jag har ett ben som jag har brutit. Det har gått nio månader sedan olyckan och jag tror att det är ett och ett halvt år innan man vet hur det kommer bli, berättar hon.

Men olyckan har om inte ännu mer satt sig i huvudet.

Paret tog hjälp av parterapi – efter traumatiska olyckan

Olyckan som hände för nio månader sedan har påverkat henne både fysiskt och psykiskt – och hennes äktenskap. Det var nämligen hennes make Sten som var först på plats.

– Sten kände också att han hade gått in i ett trauma för han trodde att jag var svårt skadad eller till och med död. Hans historia hade liksom inte kommit fram, berättar Malou in en intervju med Expressen.

Efter olyckan som drabbat de båda så har paret valt att prova parterapi där de nu vågat öppna upp sig på ett helt annat sätt som var behövligt för deras relation.

– Det var spännande eftersom ingen av oss hade funderat på det. Vi är så självständiga och jämlika och har liksom inte delgivit varandra varenda litet beslut, som jag vet att andra par har gjort. Vi körde på liksom, berättar Malou och fortsätter:

– Vi har sagt att vi ska försöka hålla kvar det där. Vi ska tänka på att fråga varandra varje dag, och verkligen lyssna på och rikta uppmärksamheten mot varandra lite mer, säger Malou.

FOTO: TV4/Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN