malou von sivers

Malou von Sivers, 69, tunga besked om hälsan – nu berättar hon: ”Ett trauma”

Malou Von Sivers

I början av året var Malou Von Sivers med om en traumatisk skidolycka i Alperna.
Det gick så illa att programledaren bröt ena benet.
Nu, några månader senare berättar hon om livet efter händelsen.
Malou von Sivers stora glädje: ”Det största”
0:44

Efter reklamen: Malou von Sivers stora glädje: ”Det största”

(0:44)

Slå på ljud

Den så folkkära programledaren Malou von Sivers, 69, är sedan 1993 gift med sin make Steen Haage. Paret träffades 1978 och har tillsammans tre barn – Sebastian von Sivers Haage, Malcolm con Sivers Haage och Julia von Sivers Haage.

Men det är inte bara familjelivet som är på topp, Malous karriär har varit en lika stor succé. I januari meddelade programledaren att hon lägger ned tv-programmet Malou efter tio efter 33 säsonger.

Idag fokuserar Malou istället på intervjuprogrammet Malou möter, som även sändes mellan 1995 och 2017.

Malou Von Sivers om otäcka olyckan – maken var först på plats

I början av året befann sig Malou i Alperna med sin make Steen och sönerna. Då var den folkkära programledaren med om en traumatisk olycka. För TV4 berättade Malou att hon bröt benet när hon var ute och åkte skidor under en dimmig dag:

– Det var enormt dumt. Jag skulle inte ha gjort det för jag såg faktiskt ingenting. Det var en transportsträcka och min man hade försvunnit in i dimman. Jag tog fel väg, över ett stup och föll sex till tio meter, sa hon då i TV4.

Programledaren berättade även att hon var övertygad om att fallet var hennes sista stund. Hon såg “som i en film” hur hon studsade ned för klipporna, men hade tur när hon landade:

– Jag hade änglavakt för jag hamnade mellan klippor, i snö. Men jag kände direkt att jag hade brutit benet, säger hon.

Malous man Steen var först på plats, men eftersom det inte gick att få upp henne med en helikopter så fick maken, tre räddningsskidåkare och sönerna lyfta henne på en bår uppför backen.

Malou Von Sivers om tuffa hälsokampen – efter olyckan

Nyligen gästade Malou Von Sivers Kristoffer Triumfs poddcast Värvet. Där öppnar hon nu upp om olyckan och hur den påverkade henne både fysiskt och psykiskt.

– Klockan sju imorse var jag iväg på rehabträning, eftersom jag har ett ben som jag har brutit. Det har gått nio månader sedan olyckan och jag tror att det är ett och ett halvt år innan man vet hur det kommer bli, berättar hon.

På frågan om hur det går med rehaben svarar Malou:

– Det har varit en resa i själen och kroppsligt. Det ena benet känns inget, men det andra är som en stock det gör sig påmint hela tiden att det är något där som inte hör till min kropp, med plåt och spikar där. Men det går, det har varit en mental resa.

Malou berättar även att hon tog hjälp snabbt efter olyckan för sin ångest och på grund av traumat som hon fick gå igenom.

– Det var ett trauma när det hände och jag har aldrig varit så nära döden. Jag trodde att jag faktiskt skulle dö, berättar hon.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN