hänt exklusivt

Malin Watson om att ta över Let's dance – efter plötsliga avhoppet: ”Väldigt kul”

Malin Watson

Proffsdansaren Malin Watson meddelade tidigare i år att den gångna Let's dance-säsongen skulle bli hennes sista.
Men i en intervju med Hänt avslöjar hon att hon är sugen på en comeback – men i en helt annan roll.
Let’s dance-profilernas hyllning till Benjamin Ingrosso
0:21

Efter reklamen: Let’s dance-profilernas hyllning till Benjamin Ingrosso

(0:21)

Slå på ljud

Proffsdansaren Malin Watson, 50, har gjort stort intryck på Let's dance-tittarna genom säsongerna och hon har fullkomligt dansat sig in i folkets hjärtan.

Sanningen är den att hon är en av de som är mest rutinerade i programmet och hon var med i den allra första upplagan som sändes 2006. Efter den avslutade säsongen blev det en paus för Malin då hon fick sina två söner – James och Alexander Watson tillsammans med sin make David Watson som även han är dansare.

Men 2015 var det dags igen för Malin att ta sig an att lära en kändis att dansa. Och sedan dess har hon återkommit till programmet varje år – tills årets säsong då hon meddelande att det var färdigdansat för hennes del i Let's dance.

På lördag dansar jag min sista i Let’s dance. Det har varit en ära att få vara en del av denna fantastiska TV-produktion och underbara dansfamilj”, skriver hon på Instagram när hon kommer med det tråkiga beskedet och fortsätter:

Jag tror att jag är den äldsta proffsdansaren i världen som har vunnit Let's dance och den äldsta kvinnliga proffsdansaren i världen som har fått deltaga i denna magiska universella tv-produktion.”

Men nu avslöjar hon att hon är bra sugen att återvända – men i en helt annan roll än som proffsdansare.

Beslutet att hoppa av Let's dance: ”Jag vill gå vidare”

Sedan 2015 har Malin alltså lagt ner otroligt mycket tid på sin medverkan i programmet och kollegorna har minst sagt kommit att bli som en enda stor familj.

Men trots detta så berättar hon för Hänt att hon är säker på sitt beslut – även om det kommer kännas konstigt när säsongen drar igång igen och hon inte är med.

– Det kommer definitivt att kännas konstigt eftersom det har varit en så stor del av ens liv. Men det känns också väldigt rätt. Jag känner mig väldigt säker på mitt beslut. Jag vill gå vidare.

Malin Watsons kryptiska svar om en plats i juryn

Samtidigt så avslöjar hon att en plats i juryn skulle passa henne perfekt.

– Däremot skulle jag väldigt gärna kunna tänka mig att sitta i juryn! Det skulle vara superkul och jag tror att jag skulle passa perfekt som en jurymedlem.

Men om detta är något som diskuterats med produktionen kan Malin varken bekräfta eller dementera. Men hon fortsätter att poängtera att uppdraget skulle vara väldigt roligt att ta sig an.

– Det kan jag varken bekräfta eller dementera. Men det skulle vara väldigt väldigt kul tycker jag att göra det. Men det kan jag inte gå in på tyvärr. Men vi får se vad som händer, berättar Malin och fortsätter:

– Jag skulle vilja göra det som underhållning. Jag har ju kunskapen om dans på väldigt hög nivå men det är också viktigt tycker jag att nå ut till publiken, att förklara det på ett sätt så att alla förstår. På ett underhållande sätt skulle jag vilja leverera kritiken. Både ris och ros men på ett underhållande sätt tycker jag skulle vara kul.

Om det blir så att Malin får en plats i den eminenta juryn får vi helt enkelt se! Vi är övertygade om att det skulle passa dansdrottningen perfekt.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN