LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Let's dance-profilen hoppar av – chockbeskedet dagar innan finalen

21 maj, 2022 
Let's dance 2022
Hon har vunnit Let's dance.
Men i lördagens final gör hon sin allra sista dans.
Nu väljer profilen att hoppa av programmet.
Annons
Henrik Fexeus avslöjar tipsen han fått från Camilla Läckberg inför Let's danceBrand logo
Henrik Fexeus avslöjar tipsen han fått från Camilla Läckberg inför Let's dance

Let's dance 2022 är inne på slutspurten. I lördagens säsongsfinal får vi äntligen veta vem som tar hem den åtråvärda glasskon – Eric Saade eller Filip Dikmen?

Det är den 18:e gången i ordningen en vinnare utses, och klart är att oavsett vem som vinner så kommer den att sälla sig till en diger skara segrare. Genom åren har vi fått se kändisar som Måns Zelmerlöw, Jon Henrik Fjällgren, Kristin Kaspersen och Benjamin Ingrosso ta hem hela kalaset. Men de har inte varit ensamma. Bakom varje vinnare finns en framgångsrik danspartner som har stöttat och ledsagat under säsongen.

En dansare som vet hur det är att vinna är Malin Watson, 49. Malin var med redan i premiärsäsongen 2006 då hon dansade med Peppe Eng. Därefter blev det ett uppehåll på några år, men 2015 var hon tillbaka i programmet och har inte lämnat det sedan dess. Under alla sina år har hon haft maken David Watson, 53, också han proffsdansare, vid sin sida. David har själv medverkat som dansare och på senare år även som koreograf i programmet.
– Vi träffades under vår tävlingskarriär. Under tävlingskarriären kände vi till varandra för vi var rankade på samma nivå. Jag hade spanat in honom litegrann, sen så provdansade vi, har Malin tidigare berättat för Hänt.

Annons

– Då kändes det bra direkt och vi klickade. Jag kände att det här är rätt och efter det så började vi att dansa. Efter sex månader blev vi pojkvän och flickvän och vi har jobbat ihop sedan dess.

Vann Let's dance med fotbollsproffset

Den stora framgången för Malin kom 2017 då hon vann tillsammans med tidigare fotbollsproffset Jesper Blomqvist. Lika bra gick det inte i årets säsong då hon och danspartnern Henrik Fexeus åkte ut redan som par nummer två. Men Henrik och Malin deppade inte ihop för det och i lördagens final återvänder paret tillsammans med de andra utröstade deltagarna.

Nu meddelar Malin att det inte bara blir parets sista dans i Let's dance. Bara dagar innan finalen avslöjar Malin Watson att hon inte kommer medverka i framtida säsonger.

Annons

”På lördag dansar jag min sista i Let’s dance. Det har varit en ära att få vara en del av denna fantastiska TV-produktion och underbara dansfamilj”, skriver hon på Instagram och fortsätter.

”Jag tror att jag är den äldsta proffsdansaren i världen som har vunnit Let's dance och den äldsta kvinnliga proffsdansaren i världen som har fått deltaga i denna magiska universella tv-produktion.”

✔︎ Här är ditt Let's dance-liv, Malin Watson!

2006 – Bildade i premiärsäsongen danspar med sportjournalisten Peppe Eng. Slutade på 5:e plats.

2015 – Dansade med stylisten Jonas Hallberg. Paret slutade på 6:e plats.

2016 – Gick hela vägen till semifinal med skidlegendaren Thomas Wassberg, Slutade på 3:e plats.

2017 – Tanken var att Malin skulle dansa med skådespelaren Thorsten Flinck. Men i sista sekund hoppade Flinck av och ersattes av fotbollsproffset Jesper Blomqvist. Det blev succé. Paret gick hela vägen och slutade på 1:a plats.

2018 – Tävlade med komikern och skådespelaren Claes Malmberg. Hamnade på 9:e plats.

2019 – Bildade par med artisten Mendez. Malins hittills sämsta placering då de slutade på 11:e plats och sist.

2020 – Inför säsongen var Malin och doktor Mikael Sandström ett av tävlingens mest hypade danspar. Men redan efter ett program valde Mikael att hoppa då han ville fokusera på sjukvården på grund av covidläget.

2021 – Dansade med journalisten Janne Josefsson. Paret slutade på 9:e plats och sist.

2022 – I sin allra sista säsong tävlade Malin med författaren Henrik Fexeus. Slutade på 9:e plats.

Annons

Malin passar på att rikta ett stort tack till alla sina tidigare danspartners. Hon riktar även ett speciellt tack till sin make David Watson.

”Tack till alla som har peppat, hejat, skrivit, röstat och skickat massor av kärlek - Utan er - inget Program - ni är bäst, bäst bäst”.

Malin Watson hyllas av Linn Hegdal och kollegorna

I kommentarsfältet hyllas Malin av både gamla och nya kollegor.

”Kommer sakna dig så mycket Malin! Ingen är en solstråle som du! Som jag älskat att jobba med dig”, skriver dansaren Linn Hegdal, som tävlar i finalen med Filip Dikmen.

Jurymedlemmen Dermot Clemenger skriver:

”Malin, du är en förebild. Alltid så professionell och alltid med en positivitet som få besitter. Du kommer att bli saknad”.

Malin Watson och Jesper Blomqvist
Tack och hej! Malin Watson och Jesper Blomqvist firar segern i Let's dance 2017.

Även tidigare Let's dance-vinnaren och tidigare danspartner Jesper Blomqvist passar på att skicka ett tack.
”Du är verkligen en fantastisk person och dansare som lärt mig så mycket både på och utanför dansgolvet. De 12 veckorna som vi tränade, skrattade, kämpade och dansade tillsammans kommer jag alltid bära med mig som ett fantastiskt minne för livet. Och att vi fick avsluta med att lyfta glasskon var pricken över i:et”.

FOTO: TT

Annons