Julia Franzén tar över Malin Stenbäcks programledarroll i Love island

Malin Stenbäck och Julia Franzén

Nu står det klart att Julia Franzén tar över uppdraget som programledare för Love Island efter Malin Stenbäck.
Nu berättar Malin om anledningen bakom bytet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför gör man inte Bachelor med samkönade par: "Större risk"
0:43

Efter reklamen: Därför gör man inte Bachelor med samkönade par: "Större risk"

(0:43)

Slå på ljud

Efter några års uppehåll står det nu klart att realityprogrammet Love Island kommer tillbaka till Sverige – något som också står klart är att Julia Franzén, 32, tar över som programledare efter Malin Gramer, 44 och Malin Stenbäck, 35.

Den senaste säsongen sändes 2019 och programleddes av Malin Stenbäck – men hon fick lämna inspelningen inför sin kommande förlossning. Då kunde TV4 istället meddela att Malin Gramer skulle ta över stafettpinnen.

Därför kommer Malin Stenbäck inte att leda Love Island

Nu kan fjolårets Bachelorette Julia Franzén meddela att hon tar över programmet och på sin Instagram berättar hon om den enorma glädjen.

Wow. Det är verkligen en ära att få leda en så här stor produktion. En dröm sedan jag var liten. Började faktiskt gråta redan när jag fick frågan om att provfilma. Det känns dessutom så extra roligt att få leda just Love Island. Jag vet ju precis vad deltagarna går igenom eftersom jag vart med om ett liknande äventyr i Bachelorette. Men nu är jag matchmaker istället” skriver Julia bland annat på sin Instagram.

Precis som när Love Island spelades in förra gången så väntar Malin Stenbäck tillökning i familjen – något hon nyligen avslöjade. Men att det inte blir hon som leder Love Island i år har varit klart sedan länge, det berättar hon i ett meddelande till Hänt.

Gällande Love Island så har det varit klart länge att jag inte ska leda det. När TV4 bestämde sig för att göra en ny säsong så hade jag redan fullt upp med Bachelor, Bachelorette, Bachelor in Paradise och Biggest Loser. Så det var naturligt att de letade efter någon annan. Jag tycker det känns SÅ kul med Julia! Helt perfekt val och hon är bara så charmig. Det kommer bli kanon!” skriver hon till Hänt.

Därför tror Julia att hon kommer passa som programledare

I programmet som ursprungligen är från England samlas ett gäng singlar i en lyxig villa i Dominikanska republiken med målet att hitta den stora kärleken. Det vinnande paret får sedan åka hem med en vinstsumma på en halv miljon kronor.

Julia Franzén berättar i ett meddelande till Hänt att hon blev så glad att hon började gråta när hon fick frågan och det var ett självklart val att tacka ja.

Det är verkligen en ära att få leda en såhär stor produktion. Det är inte ofta jag gråter av lycka men jag började faktiskt gråta redan när jag fick frågan om att provfilma. Precis när jag fick tillbaka min mobil efter en personlig utvecklingskurs fick jag samtalet. Det blev så symboliskt för det är en dröm jag haft sen jag var liten. Och det var ju bland annat det kursen handlade om - att hitta tillbaka till ”lilla Julia”. Hon som körde sitt egna race och hade stora drömmar. Så det kändes lite som att universum ville visa mig att jag är på rätt väg, påväg åt rätt håll liksom. Så ja - det var ett självklart val” skriver Julia till Hänt.

FOTO: TV4/Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN