TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Allt du vill veta om programledaren Malin ”Praktikant-Malin” Stenbäck

21 nov, 2022 
AvJulia Riddertorp
Malin Strömbäck
Malin Stenbäck är ett känt namn men de flesta känner nog även igen hennes som praktikant-Malin. Hänt har samlat allt om henne, läs här!
Annons
Bachelor Filippa Kronholm bryter ihop med Malin StenbäckBrand logo
Bachelor Filippa Kronholm bryter ihop med Malin Stenbäck

Vi känner till henne som praktikant-Malin och har sett henne i tv-rutan som programledare för Big Brother, Bachelor och Love Island Sverige, vi syftar förstås på ingen mindre än Malin Stenbäck.

Praktikant-Malin – därför fick hon smeknamnet

Kanske är hon Sveriges mest kända praktikant och har därav gjort sig förtjänt av smeknamnet praktikant-Malin.

Under år 2004 hade Stenbäck precis börjat med radio och kämpade med att få in en fot hos höjdarna. Under praktikveckorna kontaktade Malin bland annat NRJ, The Voice, Rix och Sveriges Radio men det var lättare sagt än gjort att ta sin in.

Efter flera telefonsamtal av tjat nappade tillslut Mix-Megapol plötsligt när de var på väg att lägga på samtalet och Malin skulle medverka i Äntligen morgon med Gry Forssell och Adam Alsing, tjatet visade sig ha haft sin verkan och resten är historia. Däremot valde Malin att öppna andra dörrar när hon lämnade Mix-Megapol år 2019 och vände sig mot tv istället.

Annons

Praktikant-Malins familj

Malins pappa Sven Gunnar, 62, är någon som dykt upp på hennes Instagram där han hyllas under födelsedagar och fars dag. Men han är inte den ända föräldern som syns på Malin Instagram, utan även hennes mamma.

Vi ser även Malins mamma, Susanne Stenbäck, 61. Malins föräldrar är även morfar och mormor efter att Malin fick sin son. Men innan Malin fick veta vilket kön barnet skulle ha funderade hon på namnet Alice från hennes släkting, rättare sagt gammelmormor. Men det visade sig vara vara en pojke och därav blev det en lilla Elias, 3.

Malin Stenbäck gravid med sonen under inspelningen

Malins son Elias låg i magen under tiden som Malin var programledare för Love Island och behövde lämna inspelningarna i de varma breddgraderna för den lilla killen i magen.

– Tidsmässigt var inte detta planerat, men vi är superglada över att Malin guidat Love Island-tittarna så här långt och nu skickar vi all kärlek till henne och Petter och deras lilla bebis som är på väg. Som jag tidigare sagt så har vi en oerhört spännande plan för hur allt ska lösa sig och nu kommer helt enkelt den överraskning som vi lovat våra tittare lite tidigare än vad som först var planerat – och man älskar ju överraskningar, berättade tidigare Lotta Edvardsson, exekutiv producent till TV4.

Annons

Malin Stenbäcks pojkvän Petter Molund

Malin höll alltså igång som programledare innan, under och efter graviditeten. Vid hennes sida hade hon Elias pappa, Petter Molund, 39. Paret har varit tillsammans i 6 år och kärleken verkar brinna stark än idag.

”Tänk va, igår var det 6 år sedan jag lyckades snärja denna skatt.Sån tur att vi sprang på varandra på en bar i Courmayeur, hur hade livet sett ut annars? Det vill jag inte veta. Du är allt Petter, skrev Malin tidigare på sin Instagram.

Familjen på tre kanske blir fler med tiden, det får framtiden avgöra!

Malin Stenbäck slutade med Big brother

Malin har som nämnt en lång karriär bakom sig som programledare och håller hårt i stafettpinnen ännu. Ett av programmen som hon slutade med var den populära dokusåpan Big Brother och det var en tråkig stund för alla inblandade. Men år 2023 kommer Malin att dyka upp i tablån igen när hon ska leda den nya dokusåpan Bachelor in Paradise.

Annons

Malin Stenbäck programledare – dessa program har hon lett genom åren

I och med Malins långa karriär har hon varit programledare för flera populära dokusåpor. Några som du nog känner igen henne ifrån är följande:

Hur gammal är Malin Stenbäck och vad är hennes längd?

Malins ålder är det flera som är nyfikna på och såklart har vi svaret på det. Malin är nämligen född den 6:e februari år 1987, hon är alltså 35 år i skrivande stund.

Däremot är Malins längd okänd men det kanske går att gissa sig fram till hennes längd när hon står bredvid Gry Forssell som är 168cm lång.

Malin Stenbäck med Gry Forssell.
Malin Stenbäck tillsammans med kollegan Gry Forssell.

FOTO: Karin Törnblom/TT och Thomas Krangnes/Sveriges Radio

Annons