LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Malin Berghagen hade aggressiv tumör – därför höll hon det hemligt

05 maj, 2021 
Malin Berghagen
Malin Berghagen öppnar nu upp sig om att hon under förra året drabbades av en tumör på blindtarmen, vilket hon inte har velat dela med sig av förens nu.
”I november 2020 hittade de en liten tumör längst ut på den. En väldigt liten men aggressiv sådan.”, skriver hon.
Annons
Allt om Malin BerghagenBrand logo
Allt om Malin Berghagen

Malin Berghagen, 54, är känd för flertal saker och har arbetat med både skådespeleri och varit programledare. Idag lägger hon stort fokus på träning och välmående och är yogainstruktör.

Utöver det är hon ju är dotter till två av Sveriges mest folkkära artister. Hennes mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson, gick bort i april 2018, och så har hon pappa Lasse Berghagen. Artisterna möttes på 1960-talet och blev kära och under våren 1966 föddes Malin. Två år senare gick hennes föräldrar skilda vägar.

Malin Berghagen drabbades av en tumör: ”Aggressiv sådan”

Malin driver även en stor blogg där hon uppdaterar sina läsare nästan dagligen om livets alla delar. Men det finns en sak hon inte delat med sig av förens nu. I samband med att Malin opererades för blindtarmen i november 2020 hittade läkarna en tumör. På bloggen skriver Malin att hon inte velat prata om detta förens nu.

”Det har hänt lite olika saker i mitt liv den senaste månaderna som påverkat mig på många olika plan. Dels är det ju min dotter Linns tankar om miljön och att hon tappat framtidstro men det har jag ju berättat om.”

Annons

Vidare öppnar hon upp sig om operationen och att läkarna hittade en aggressiv tumör.

”Men det finns också något annat. Det bara familjen och närmaste vetat är att när jag akut opererades för blindtarmen i november 2020 hittade de en liten tumör längst ut på den. En väldigt liten men aggressiv sådan. De fick bort allt men jag blev två saker: väldigt rädd och extremt tacksam! Det var nämligen så att innan de opererade mig sa dom att jag kunde välja penicillin eller ta bort den för även om den var rejält inflammerad kunde det eventuellt botas med penicillin. Dom rekommenderade mig dock att ta bort den.”

Läkarna hittade tumören av ren tur

Enligt Malin så var det bara tur och en ren slump att läkarna hittade tumören.

”För tydligen berodde inte inflammationen i blindtarmen på tumören. Jag hade ren tur att dom hittade den som läkaren sa. Ödet, slumpen eller vad vi nu ska kalla det.”

Vidare skriver Malin att denna typ av tumör växer långsamt och det kunde ha tagit några år till innan hon själv märkt av den.

Annons

”Allt snurrade i huvudet med en blandning av lycka, ödmjuk tacksamhet men också rädsla att det fanns något mer i kroppen. Läkarna ville vara säkra att inget spridit sig även om chansen var liten så i förra veckan gjorde dom en grundlig röntgen där dom injicerade radioaktiv vätska i mig och gjorde sedan en magnetröntgen.”

Samtidigt berättar hon att läkarna inte hittat något mer allvarligt.

”Och igår ringde min underbara läkare Ivan och berättade att de hittade ingenting. Alla mina värden såg dessutom normala ut. Så jag kunde verkligen andas ut.”

Malin Berghagen avböjer i blogginlägget att kommentera i media.

FOTO: TV4, Cornelia Nordström/EXP/TT

Annons