Magdalena Graafs ursäkt efter kritiken mot uttalandet

Magdalena Graaf svarar på följarnas skarpa kritik
Efter att ha gått igenom två stora trauman försökte Magdalena Graaf bita ihop och trycka undan sin sorg, något hon berättar om i en intervju i Amelia.
Efter att ha fått hård kritik för sitt uttalande om att gå in i väggen ber hon nu om ursäkt och svarar på kritiken.
”Inget kan rädda oss”, skriver Magdalena Graaf.
Annons


Magdalena Graaf, 44, förlorade sin son Isak 2014. Tre år senare befann sig hon och sönerna Charlie, 7, och Tristan, 14, på Drottninggatan när en lastbil körde in bland människorna på gågatan. Magdalena och hennes söner klarade sig precis från att bli påkörda.

I en intervju i tidningen Amelia berättar Magdalena Graaf om de två händelserna som satte djupa spår av sorg i henne.

Annons

– Efter Drottninggatan började jag äta antidepressiva. Jag försökte bearbeta sorgen efter Isak och då hamnar jag mitt i en terrorattack. Jag glömmer aldrig ljuden från lastbilen. De ljuden hör du hela tiden när du bor inne i stan, och därför flyttade vi till ett hus i förorten, säger Magdalena Graaf i Amelia.

Annons

I intervjun säger Magdalena också att hon skulle ha gått in i väggen men att hon inte hade den möjligheten.

– Det enklaste vore väl att gå in i väggen. Som alla andra gör. Men jag har inte den lyxen att välja att vara svag, eftersom jag har barn. Just nu känns livet fantastiskt. Som om jag lurar ödet, säger Magdalena Graaf.

Just det uttalandet har rört upp starka känslor. På sin blogg har Magdalena fått många reaktioner över sättet hon uttryckte sig i intervjun.

Ingen väljer att gå in i väggen!! Man är inte svag o väljer inte att vara svag. Man går in i väggen för att man varit stark för länge. Så kroppen säger ifrån. Och den gör det ordentligt!” skriver en person i en kommentar på Magdalena Graafs blogg.

Det var väl märkligt att vara så okunnig om att ”gå in i väggen”? Välja att vara svag? Som att det finns ett alternativ?” skriver en annan.

Ber om ursäkt

Nu har Magdalena Graaf svarat på kritiken i ett nytt blogginlägg.

Annons

En del upprörda röster här inne och på Instagram. Några av er känner er kränkta och dumförklarade av mig. Jag ber ÖDMJUKT om ursäkt utifall du/ni tagit illa vid er av min intervju ang ‘att gå in i väggen‘”, skriver Magdalena Graaf på bloggen.

Hon fortsätter:

Självklart är det INGET man väljer att göra. Vi bestämmer givetvis INTE över våra kroppar. När kropp, hjärta, förstånd och själ brakar, då står vi maktlösa inför en gapande avgrund. Inget kan rädda oss.

Hon förklarar att det hon menade med sitt svar i intervjun var att hon bet ihop för sina barns skull och försökte lägga sin egen smärta efter sin sons död åt sidan.

Självklart kan vi INTE alltid välja det. Men för mig var det min enda ”riktigt fungerande handling” då mina barn redan fått uppleva mer trauman i sina liv än vad de ska behöva göra”, skriver hon.

FOTO: TT

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…