Madeleine Ilmruds beslut för barnen – efter familjekampen

Madeleine Ilmrud

Den senaste tiden har varit tuff för Madeleine Ilmrud och barnen. Nu tar hon ett beslut som förhoppningsvis kommer göra framtiden lite lättare.
Det är fruktansvärt”, skriver hon.

11-barnsmamman Madeleine Ilmrud blev känd för svenska folket när hon tillsammans med maken Mikael Ilmrud medverkade i tv-programmet Familjen annorlunda på TV4 för över tio år sedan. Sedan dess har man kunnat följa henne och familjens liv på sociala medier där hon flitigt delar med sig av både med- och motgångar. Och på senaste tiden har hon varit tungt. På sin blogg skriver hon nu hur hon längtar efter ledighet.

”Jag längtar så mycket efter ledighet. Den här vårterminen har varit jobbig tycker jag, jobbig av många olika anledningar. Men det är klart, vi haft väldigt fina stunder också. Men den här pandemin, alla restriktioner och allt man varit så mottaglig för i denna tid har påverkar oss alla”, skriver hon.

Men nu har hon tagit ett beslut som förhoppningsvis kommer att göra det lättare för familjen i höst.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Madeleine om tuffa tiden i familjen

Ännu en anledning till att våren har varit jobbig för Madeleine och familjen beror på två utav barnens skolsituationer. På bloggen skriver hon om hur det ligger till.

LÄS MER: CHOCK Starka reaktioner efter avslöjande bilden på Markoolio

”Det har också varit en utmaning för de barnen som pendlar till andra skolor i annan stad, det har inte varit helt lätt. William har haft sina studier på distans mestadels, men Adam har ju fått pendla varje dag. Lille Adam, årskurs sex har inte varit rolig”, skriver hon.

Men Adam är inte den enda Madeleine har känt oro för. Även dottern Engla-Freja har befunnit sig på en plats som Madeleine inte känt sig helt trygg med.

”Det har inte alls funkat där hon går nu. Det är rörigt och hon känner sig inte alls trygg. Vi har hela våren pratat med lärare och även rektorn, men det blir ingen ändring. Det förekommer även mobbning. Tjejer som fryser ut, prata skit bakom ryggen. Det är så vidrig så det finns inte! Sånt här tar så otroligt mycket energi från mig, luften går liksom ur mig. Det är fruktansvärt.”

Madeleines beslut för barnen – efter tuffa tiden

Men som vanligt har Madeleine gjort slag i saken och bestämt sig för att byta skola åt barnen. Både Adam och Engla-Freja kommer nämligen att börja på en annan skola till hösten, och på bloggen skriver hon om beslutet.

”Till hösten har vi valt att byta skola så Adam kommer att få börja på en skola här i Motala istället. Men det tycker vi alla känns väldigt bra. Och det beror inte bara på pandemin och det faktum att han fått pendla, för det har Adam klarat väldigt bra. Men vi hade väldigt höga förväntningar på skolan, men nu efter ett år kan jag med handen på hjärtat säga att det inte alls var som vi trodde. Vi har i alla fall valt att byta skola och det känns bra”, skriver hon innan hon fortsätter:

”Och likaså så kommer Engla-Freja byta till samma skola som Adam efter sommarlovet.”

LÄS OCKSÅ: TV4-profilen Sofia Geite om den stora familjesorgen

LÄS OCKSÅ: Rickard Olsson visar upp lyckan med hustrun Giselle Essé Hyvönen