LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lotta Engbergs känga till Bert Karlsson – efter orden om Mikael

02 sep, 2022 
Lotta Engberg, Bert Karlsson
Lotta Engberg har berättat öppenhjärtigt om hur hon träffade Mikael Sandström.
Men en som har utsett sig till parets ”matchmaker” är ingen mindre än Bert Karlsson.
Nu berättar Lotta hur det egentligen ligger till.
Annons
Johanna Lind Bagges hyllning till Lotta på LisebergBrand logo
Johanna Lind Bagges hyllning till Lotta på Liseberg

Kärleken blomstrar för den folkkära programledaren Lotta Engberg, 59, och Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 64, och det är mer än två år sedan som hela deras kärlekssaga började.

Lotta Engberg och Mikael Sandströms kärlekshistoria

Det var redan i januari 2020 som turturduvorna började få nys om varandra då Lotta Engberg berättade att hon var intresserad av en dejt med Mikael ”Soldoktorn” Sandström. I en intervju med Nöjesbladet berättade Lotta vad hon egentligen tyckte om doktorn.

– Doktor Mikael tycker jag är intressant. Honom är jag lite nyfiken på. Om han ringer kan jag tänka mig att gå på dejt, sa programledaren.

Kort därefter började uppvaktningen inledas och under våren därpå berättade Mikael i programmet Efter Fem att han hade kontakt med den folkkära programledaren. Senare under sommaren kunde ”Soldoktorn” äntligen bekräfta för Hänt att de nu var ett par och att de inte ser sig själva som singlar längre.

– Ja, det kan man väl säga, svarade Mikael på relationsfrågan.

Lotta Enberg sätter ned foten – efter Bert Karlssons påstående

Både Lotta och Mikael har varit öppna med hur de träffades och delat med sig av sina milstolpar i relationen. Men det finns en som ser sig själv som parets ”matchmaker” – nämligen skivbolagsmogulen Bert Karlsson, 77 år. I en intervju med Hänt i början av året berättade han att det faktiskt var han som såg till att Lotta och Mikael fick ihop det.

Annons

– Jag påverkade honom att ta steget att våga ringa henne. Så då åkte han ner till Göteborg och träffade henne – och så ringde de mig när de hade sin första dejt: ”Nu har vi äntligen träffats!” Därmed var mitt uppdrag slutfört, sa Bert Karlsson.

Men nu sätter Lotta Enberg ned foten och berättar huruvida Bert Karlsson var inblandad eller inte. När programledaren gästade podden Halv tre med Lotta Bromé avslöjar Engberg hur mycket sanning det egentligen ligger i Berts uttalande. På frågan om det var Bert som parade ihop turturduvorna svarar Engberg:

– Nej gud, det hade han absolut inget att göra med, bekräftar Lotta i avsnittet.

FOTO: TV4, Urban Andersson/Aftonbladet/TT

Annons