TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Lotta Engberg om dotterns ilska – berättar om starka känslorna: ”Hatar”

31 aug, 2022 
Lotta Engberg
Lotta Engberg berättade i dagarna att hon lägger ner musikkarriären.
Nu berättar hon om äldsta dotterns reaktion på hennes karriärsval.
Läs allt här!
Annons
Mikael Sandström om husjakten i Spanien med kärleken Lotta EngbergBrand logo
Mikael Sandström om husjakten i Spanien med kärleken Lotta Engberg

Programledaren Lotta Engberg, 59, slog igenom med musiken. Som country- och dansbandssångerska i supergruppen Kikki, Bettan & Lotta, men även som solist och som bakgrundssångare, har hon flertalet gånger tävlat i Melodifestivalen och Eurovision.

Idag bor Lotta utanför Göteborg med den stora kärleken Mikael ”Doktor Mikael” Sandström, 64. Turturduvorna har inga gemensamma barn, men har båda barn från tidigare förhållanden.

Lotta har två döttrar; Malin Engberg, 35, och Amanda Engberg, 33, tillsammans med ex-maken tillika saxofonisten Anders Engberg, 71. Paret gick skilda vägar år 1994.

Nu berättar Lotta om äldsta dotterns ilska mot hennes karriär...

Lotta Engberg lägger ner – berättar om beslutet

Det var i veckan, när Lotta gästa sin namne Lotta Bromé, 57, i dennes radioprogram i Mix Megapol Halv Tre med Lotta Bromé, som dansbandsartisten berättar om beslutet; hon lägger musiken på hyllan.

Annons

– Ja vad ska jag säga om det? På något sätt så har jag liksom tagit bort det ur mitt liv. Samtidigt är det inte så, för jag står ju och sjunger på Liseberg också, men solist-Lotta tackade nog för sig för länge sen faktiskt, för ganska många år sedan, säger Lotta Engberg under intervjun.

När Bromé frågar hur det känns berättar Lotta att hon mestadels känner ett lugn inför beslutet att lägga av med musiken.

– Jätteskönt. Jag lovar dig. Det beror inte på att någon inte vill att jag ska sjunga utan det är jag själv. Jag älskar ju att stå på scen och jag älskar direktsändning men jag vill inte vara huvudpersonen, förklarar hon.

Sedan premiären år 2014 har Lotta programlett allsången i Lotta på Liseberg varje sommar. Det kommer hon fortsätta med, så på sätt och vis har hon en fot kvar i musikbranschen.
Sedan premiären år 2014 har Lotta programlett allsången i Lotta på Liseberg varje sommar. Det kommer hon fortsätta med, så på sätt och vis har hon en fot kvar i musikbranschen.

Lotta Engbergs dotter Malins ilska – berättar om starka känslorna: ”Hatar”

Under intervjun, som handlar om Lottas liv, berättar hon om äldsta dottern. Hur hon tidigt indoktrinerades i att hennes mor och far var musikaliska själar med ett bohemiskt liv.

Annons

– Vi åkte ner, Anders och jag, med vår nyfödda Malin 8 dagar. Så det var det som fyllde mitt liv, det var det som var viktiga. Även om jag var på Eurovision 1987, berättar Engberg för Bromé.

Malin har alltså bokstavligt talat varit med under föräldrarnas musikkarriär sedan hon låg i magen.

– Denna lilla kula som var i magen när jag sjöng. Hon [Malin reds. anm.] är idag specialistläkare. Jag tycker de har varit duktiga mina barn, berättar Lotta Engberg.

Vidare berättar hon om ett tillfälle då dottern uttryckt ilska över hennes föräldrars karriärsval.

– Min äldsta dotter, hon satt alltid vid köksbordet och pluggade. Då var det vid något tillfälle som hon frågade, återigen något som vi vuxna inte kunde svara på, och då sa hon ”Åååååh… Gud vad jag hatar att bo i det här estetträsket”.

Det var ord och inga visor! Malin saknade alltså akademiska samtal i hemmet under uppväxten. Händelsen som Lotta berättar om skedde när Malin fortfarande bodde hemma och läste naturvetenskapliga linjen på gymnasiet.

– Hon klarade sig bra trots sina föräldrar, avslutar Lotta och skrattar gott åt minnet med dottern.

FOTO: Tommy Holl/TT, Anders Ylander/GT/TT

Annons