ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bert Karlsson avslöjar sanningen om Lotta Engberg och Doktor Mikael

05 feb, 2022 
AvOla Lagerström
Bert Karlsson, Mikael Sandström och Lotta Engberg.
Bert Karlsson tar åt sig äran för att Lotta Engberg och Mikael Sandström är ett par.
Nu vill skivbolagskungen vara bestman om det blir bröllop.
– Jag påverkade Soldoktorn att ta steget, säger Bert Karlsson till Hänt.
Annons
Fem anledningar till att vi älskar Lotta EngbergBrand logo
Fem anledningar till att vi älskar Lotta Engberg

Arbetsnarkomanen och ex-politikern Bert Karlsson, 76, har knegat klart. Vintern tillbringar han på Kanarieöarna med sin älskade hustru.

Läget, Bert?

– Det är rätt så bra, faktiskt.

✔︎ Det här är Bert Karlsson

Ålder: 76.
Stjärntecken: Tvilling.
Familj: Hustrun Britt-Marie, 75, barnen Johanna, 44, och Joachim, 54.
Bor: Skara och Teneriffa.
Det bästa med mig är att: Jag är nyfiken. Vill jag göra något så ser jag till att få det gjort, vilket jag kanske inte borde göra eftersom jag redan har så mycket andra grejer att göra.
Det sämsta med mig är att: Jag lägger mig i för mycket.
Äter helst: Torsk och pepparstek.
Dricker helst: Mjölk, faktiskt.
Jag är en fena på: Att se samband.
Här tar jag mina promenader: Utanför huset när jag har ansvaret för Jack, min dotters hund. Jag har aldrig gillat att gå och när jag spelade fotboll så hatade jag att springa efter bollen.
Min bästa vän är: Min fru. Hon är ingen ja-sägare, hon ifrågasätter.
En sak jag vill göra men som antagligen aldrig kommer bli av: Åka jorden runt. Jag var nära en gång, men då fick min son i uppdrag att döma ishockey-VM. Då spolade jag resan!

Inget att klaga på?

– Jo, knäna. Jag har spelat fotboll för länge. Framför allt inomhus. Det har förstört mina knän. Och så artrosen. Man är inte så rörlig…

Annons

Men annars är det bra?

– Ja, visst. Britt-Marie och jag har ett ställe på Teneriffa. Vi är där just nu. Det är fint här, Teneriffa är det absolut bästa stället jag varit på. Första gången jag var här var för 35, 40 år sedan. För några år sedan blev jag övertalad av Mikkey Dee, trummisen, att köpa lägenhet här. Han hade den bredvid mig, nu har han sålt den.

Bert om kontakten med Kikki, Bettan och Lotta

Förr om åren var du en av våra mäktigaste skivbolagsdirektörer. Kanske den mäktigaste. Är du fortfarande en del av nöjesindustrin?

– Nej, jag är inte särskilt involverad, men jag har kontakt med Warner eftersom jag sålde katalogen dit…

Hur många miljoner fick du för den affären?

– Inte så många, faktiskt. Lite över 30, tror jag.

Berts fru har hållit sig undan offentligheten, men dök upp i Bert Karlsson-dokumentären ”Elefanten i folkhemmet” som visades i TV4.

Vilken artist är du stoltast över att du har lanserat?

– Det går inte riktigt att säga, jag har lanserat så många. Men det är klart att Carola ligger högt. Även Molly Sandén. Hon är den sista jag hittade – och hon är ju stor. De flesta av mina tjejer är stora. Lena Philipsson är kanske den största.

Annons

Bert om Lotta Engbergs framtid med Doktor Mikael

Har du fortfarande kontakt med Kikki, Bettan och Lotta?

– Ja, Lotta har jag kontakt med hela tiden. Det var faktiskt jag som såg till att hon och Soldoktorn fick ihop det! Du vet, Lotta hade på skoj pratat om Soldoktorn i en intervju. Sedan träffade jag doktorn, vi var med i Malou, TV-programmet. När vi var klara hade vi lite tid över. Då berättade jag för honom att ”du ska veta att Lotta menar allvar med det här, hon är intresserad på riktigt”. Jag påverkade honom att ta steget att våga ringa henne. Så då åkte han ner till Göteborg och träffade henne – och så ringde de mig när de hade sin första dejt: ”Nu har vi äntligen träffats!” Därmed var mitt uppdrag slutfört Mikael är en väldigt bra kille och Lotta är världens goaste tjej. Hon är fantastisk.

Hur bedömer du deras framtidsutsikter?

– Jag tror att det kommer fungera.

Kikki, Bettan och Lotta 2003.

Vill du bli bestman på deras bröllop?

– Gärna.

Säg några du vill se som bröllopsgäster.

– Det är många. Lotta har jobbat med väldigt många i branschen. Lasse Holm är självklar. Även Jessica Andersson. Och så Linda Bengtzing.

Annons

Förutom Lotta har du alltid haft ett gott öga till Kikki Danielsson. När du och jag pratade för 16 år sedan, berättade du att du ”tyvärr aldrig haft möjligheten att hångla med Kikki”. Utveckla detta, tack!

– På den gamla goda tiden var hon så söt att det inte var sant, hon var nästan som en docka! Hon var jävligt söt, men hon förstod det inte själv. Hon hade dåligt självförtroende redan då.

Synd!

– Ja, för det är en jättego tjej!

Mikael och Lotta i hemmet i Mölnlycke.

Tidigare, när jag pratat med dig, har du även berättat om din avsky för kändisfester…

– Ja, jag är inte intresserad av sådana. Det har jag aldrig varit. Kändisfester är så ytliga att man inte tror att det är sant, men eftersom jag jobbat i den här branschen har jag varit tvungen att medverka ibland. Det var inte så att jag kräktes i min egen mun när jag stått på röda mattan. Så illa var de inte, men ytligheten har varit obehaglig. Falskheten också för den delen. Folk klappar varandra på ryggen och säger bra saker. Sedan går de runt hörnet och snackar skit.

Slutligen Bert, vilken är den bästa stunden på din dag?

– Hemma i Skara är det egentligen på morgnarna. Jag åker ner till fiket och sätter mig bland vanligt folk. Det är verkligheten.

Foto: Jonas Hessman, TT & TV4

Annons