lotta engberg

Lotta Engbergs pik till doktor Mikael – inför alla: ”Gifta mig...”

Lotta Engberg och Doktor Mikael.

Lotta Engberg och Mikael ”Doktor MIkael” Sandström har varit ett par i över två år.
Nu skickar Lotta en signal till sambon – om nästa steg i förhållandet.
Här pussas Lotta Engberg och Mikael Sandström på röda mattan
0:36

Efter reklamen: Här pussas Lotta Engberg och Mikael Sandström på röda mattan

(0:36)

Slå på ljud

Lotta Engberg, 59, är en av Sveriges största schlager-drottningar och har haft en framgångsrik karriär som just sångerska. Men genom åren har hon även kunnat lägga till programledare i sitt CV. Hon leder nämligen två extremt populära program – Bingolotto och Lotta på Liseberg.

År 1986 gifte sig Lotta med musikern Anders Engberg, 71. Under tiden som gifta var de även kollegor i bandet Lotta & Anders Engbergs orkester. Men efter åtta år och två barn, valde makarna att separeras.

Senare blev Lotta förälskad i en ny man, Patrik Ehlersson, som även han var en musiker. De var gifta i 16 år innan de, 2016, gick skilda vägar.

Sedan sommaren 2020 har Lotta Engberg en ny relation. Hon träffade nämligen tv-profilen Mikael ”Doktor Mikael” Sandström, 64, och deras relation har sedan dess gått från klarhet till klarhet.

Doktor Mikaels ord om vardagen med Lotta – berättar om kärleksknepen

Mikael Sandström är utbildad läkare och syns varje tisdag i Nyhetsmorgon. Där ger han sin expertis som just läkare och det är även därifrån hans andra smeknamn ”Soldoktorn” kommer ifrån. Namnet myntades nämligen efter att han en gång dök upp i studion mer solbränd än vanligt, efter att ha varit på semester.

Paret bor tillsammans i Göteborg, men Mikaels jobb tvingar honom till Stockholm. Med tanke på Mikaels pendlande har tisdagskvällarna blivit heliga för paret som väljer dagen som ett tillfälle att lyxa till vardagen, något de berättade om i en intervju med Expressen.

– Vi pratar mycket och äter gott. Det är höjdpunkten på tisdagskvällar, det är en riktig festkväll kan jag säga. Då har jag kört Nyhetsmorgon och så kommer man hem så det är roligt, säger Mikael till tidningen.

Trots att de varit tillsammans i över två år har inte kärleken börjat svalna, något som Mikael blir förvånad över själv.

– Det blir bara bättre och bättre. Jag är förvånad själv, skrattar Mikael.

När Lotta får om hur de två åren med Mikael har varit, förklarar hon att det inte finns utrymme i deras liv för en tråkig vardag.

– I det här samhället är det inte svårt att inte få det att bli vardag. Det händer så miljoners tusensaker, säger Lotta.

Lotta Engbergs ord om äktenskap – inför alla

Under söndagskvällen var det dags för ännu ett avsnitt av Bingolotto. Lotta Engberg, som är programledare för långköraren var på plats för ännu en kväll av bingo-spelande.

Även om det ännu inte har blivit någon förlovning mellan Doktor Mikael och Lotta, valde programledaren att skicka en tydlig signal till sin partner inför programmet. Hon visade upp kvällens outfit och uttryckte sedan att hon kände sig redo att stå vid altaret.

– Eller hur? Kolla in den här, säger Lotta och pekar på sin fina håruppsättning och fortsätter:

– Jag skulle kunna gifta mig idag.

Lotta Engberg

Lottas avslöjande innan Bingolotto

FOTO: INSTAGRAM

Frågan är om Doktor Mikael har hunnit se videon? Han kanske redan är påväg till en ringsmed!

FOTO: JOHANSSON THOMAS/Aftonbladet/TT, Tommy Holl/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN