lotta engberg

Mikael och Lottas privata avslöjande om relationen – parets kärleksknep

DOKTOR MIKAEL, LOTTA ENGBERG

Lotta Engberg och doktor Mikael har varit sambos i lite mer än ett år. Nu berättar paret om hur deras vardag egentligen ser ut.
– Vi pratar mycket, säger doktor Mikael.
Här pussas Lotta Engberg och Mikael Sandström på röda mattan
0:36

Efter reklamen: Här pussas Lotta Engberg och Mikael Sandström på röda mattan

(0:36)

Slå på ljud

Doktor Mikael Sandström, 64, och Lotta Engberg, 59, lever båda två hektiska liv med mycket jobb. Men när de väl får lite tid över är det umgänge med varandra som står på agendan.

Parets kärlekssaga började med att Lotta sa i en intervju att hon hade kunnat tänka sig att dejta "den där tv-doktorn" och resten är historia. Sedan dess har mycket hänt. I mars 2021 blev paret sambos och de flyttade ihop i deras gemensamma villa strax utanför Göteborg.

Att bo i just Göteborg passade bäst för paret. Doktor Mikael har alltid älskat västkusten och har även landställe där. Och för Lotta passade det bra eftersom Bingolotto och Lotta på Liseberg sänds från Göteborg.

Doktor Mikael om nya tiderna i Nyhetsmorgon

Efter flytten var det många som undrade hur det blir för doktor Mikael i Nyhetsmorgon och svaret var: Inget förändras. Doktor Mikael syns som vanligt i morgonshowen på tisdagarna och upplyser tittarna om alla möjliga vårdrelaterade frågor.

Från och med i måndags blev Nyhetsmorgons sändning två timmar längre och sänds alltså fram tills klockan 12 på vardagarna. Detta har lämnat ytterligare spelrum för doktor Mikael.

När Hänt pratade med doktor Mikael nyligen berättade han om de nya idéerna som nu kan träda i kraft i och med utökade sändningstiderna.

– Det är ju inte hugget i sten än, men det blir nog en slot till, skulle jag tro. Nu har ju jag en del där jag pratar om medicinska fall och så har jag en frågestund på åtta minuter i slutet av programmet. Det är det vanliga. Men nu ska vi fördjupa det där lite grann. Vi kommer nog försöka väva in något case, förklarade doktor Mikael för Hänt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Doktor Mikaels ord om vardagen med Lotta – berättar om kärleksknepen

Med tanke på doktor Mikaels pendlande till Stockholm och Nyhetsmorgon varje tisdag så har tisdagskvällarna blivit heliga för paret. Då firar de nämligen alltid med en god och lyxig middag.

– Vi pratar mycket och äter gott. Det är höjdpunkten på tisdagskvällar, det är en riktig festkväll kan jag säga. Då har jag kört Nyhetsmorgon och så kommer man hem så det är roligt, säger Mikael till Expressen.

Trots att Mikael och Lotta varit ett par i drygt två år nu och kärlekslyckan borde ha lagt sig så berättar Mikael att han är förvånad.

– Det blir bara bättre och bättre. Jag är förvånad själv, skrattar Mikael.

Även Lotta får frågan hur det funkar med Mikael efter de här två åren ihop. Men någon tråkig vardag är det dock ingen talan om.

– I det här samhället är det inte svårt att inte få det att bli vardag. Det händer så miljoners tusensaker, säger Lotta till Expressen.

FOTO: JOHANSSON THOMAS/Aftonbladet, TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN