Lisa Nilsson rasar mot Masked singer – jurymedlem lämnar helt

Lisa Nilsson om Masked Singer

Avslöjandet om vem som gömde sig bakom Masked singer-masken fick jurymedlemmen att lämna studion.
Nu reagerar Lisa Nilsson mot programmet:
”Ytterst obehagligt”.
0:39

Efter reklamen: Blir det en säsong 3 av Masked Singer Sverige? – David Hellenius svarar

(0:39)

Masked singer är inne på sin andra säsong i Sverige – och snacka om succé! Finalen förra året drog över två miljoner tittare, och när det hade premiär i år lyckades man vinna tittarkampen mot den tidigare ohotade ettan Bäst i test.

Programidén är enkel. Kända människor sjunger på en scen, men med en liten tvist: De är maskerade, utklädda till diverse olika märkliga saker. Vad sägs om en mjukglass, en sjöjungfru, eller varför inte en godisautomat? Det är sedan upp till en jury och tittarna att med hjälp av ledtrådar försöka klura ut vilka kändisarna är.

Varje vecka röstas en deltagare ut, och förra veckan var det Riddarens tur att lämna programmet. Programledaren David Hellenius blev minst sagt förvånad när det avslöjades att det var hans gamle vapendragare och Hey Baberiba-kollega Peter Magnusson.

Björn Skifs, 75, om hälsan – fördes akut till sjukhus

Masked singer har uppenbarligen gått hem hos de svenska tittarna och kritiken har nästan uteslutande rört sig om ros. Till skillnad från de utländska versionerna har den svenska varianten nämligen varit förskonad från ris. Nu i vår bjöd amerikanska Masked singer på en riktig skandal, vilket slutade med att en av jurymedlemmarna valde att lämna – mitt under sändning.

Stormar ut från Masked singer-studion

När det skulle avslöjas vem som var den så kallade Papegojan blev både tittare, publik och jurymedlemmar chockade. Bakom masken gömde sig den kontroversiella politikern Rudy Giuliani, 77. Giuliani var tidigare borgmästare i New York, men på senare tid har han mest gjord sig känd för att vara en av Donald Trumps advokater som slogs för att ogiltigförklara valresultatet i USA 2020.

Ken Jeong och Rudy Giuliani

Jurymedlemmarna Jenny McCarthy och Ken Jeong (vänster bild) och Rudy Giuliani utklädd till papegoja.

I programmet mottogs avslöjandet med blandade känslor i studion. Samtidigt som några i juryn skrattar och applåderar kan jurymedlemmen och komikern Ken Jeong, 52, inte dölja sin besvikelse. Och när Guiliani ska sjunga sin avskedssång får Jeong till sist nog.

– Jag är klar med det här, säger han och lämnar studion demonstrativt.

✔︎ Det här är Masked Singer

  • Programmet kommer ursprungligen från Sydkorea, där det hade premiär redan 2015. I Sydkorea har det titeln King of mask singer.
  • Masked singer har plockats upp av hela 54 länder. Däribland länder som Armenien, Panama, USA, Brasilien och Vietnam.
  • I Sverige är David Hellenius den som leder programmet. Kändisjuryn, som ska gissa vilka kändisar som döljer sig bakom maskerna, består av Nour El Refai, Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren och Felix Herngren.
  • I den svenska versionen har kändisar som Victoria Silvstedt, Mona Sahlin, Sven Melander och Peter Magnusson medverkat. Första säsongen togs hem av Godisautomaten Daniel Norberg.

TV4-profilen och Lisa Nilsson starka reaktion

Giulianis medverkan har inte bara rört upp känslor i USA. Även i Sverige har flera kändisar reagerat, och riktat kritik mot politikerns medverkan.

Tidigare TV4- och Nyhetsmorgon-profilen Jesper Börjesson, 51, har på Instagram publicerat en bild på Giuliani i papegojdräkt.
”Världen 2022. Rudy Giuliani som papegoja i Masked Singer”, skriver Börjesson.

Och han får medhåll av artisten Lisa Nilsson, 51, som kommenterar:
”Ytterst obehagligt”.

”Instämmer”, svarar Börjesson.

Därför tror många att Yohio är Sjöjungfrun

Nu återstår att se om svenska Masked singer kan röra upp samma känslor som i USA. Andra säsongen sänds fredagar klockan 20.00 på TV4 och Cmore.

FOTO: TT, Fox

SENASTE NYTT!