ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt

Peter Magnusson om oron i Masked singer – sanningen om vännen bakom kulisserna

22 apr, 2022 
https://image.hant.se/EbbaDahlman.png.jpg?imageId=7765384&x=0&y=0&cropw=97.222222222222&croph=100&width=1318&height=1318Ebba S. Dahlman
https://image.hant.se/Skarmavbild-2022-02-16-kl.-09.44.34.png.jpg?imageId=8243213&x=16.233766233766&y=12.585034013605&cropw=45.454545454545&croph=47.619047619048&width=1318&height=1318Beatrice Söderlund
Peter Magnusson i skjorta och kavaj.
Komikerna Peter Magnusson och David Hellenius är en välkänd humorduo för svenska folket.
Nu möts de i tv-rutan för första gången på länge i samband med Masked singer 2022.
– Jag tror att han misstänkte något, berättar Peter för Hänt i en intervju.
Annons
Blir det en säsong 3 av Masked Singer Sverige? – David Hellenius svarar
Blir det en säsong 3 av Masked Singer Sverige? – David Hellenius svarar

Humorduon Peter Magnusson, 47, och David Hellenius, 48, slog igenom på tidiga 2000-talet och har sedan dess gjort mängder av tv- och filmprojekt tillsammans.

Det första gemensamma projektet var ett humorprogram som hette Pyjamas och sändes på ZTV. Några korta år senare kom stora genomslaget med TV4-programmet Hey baberiba, där även humordrottningen Christine Meltzer, 47, hade en betydande roll.

Men det har blivit mycket soloprojekt också och David och Peter har inte synts tillsammans i tv-rutan, i samma kapacitet, på många år. Så nog blev nyfikna på hur deras återförening i Masked singer kändes. Visste David någonting?

Stora avslöjandet i Masked singer 2022 – komikern Peter Magnusson är Riddaren

I fredagens avsnitt av succéprogrammet Masked singer var det den tappra Riddaren som förlorade masken, efter en imponerande sista duell mot Trollkarlen.

Annons

– Allvarligt, va? Det här är ju helt otroligt. Peter Magnusson, han lurade oss alla! Jag hade ingen aning, säger David i programmet när vännens identitet avslöjas efter förlusten.

– Jag skäms mest. Jag har ändå känt den här mannen i tjugo år, säger David och pekar på Peter. Han är i chock.

Men var det verkligen så att David inte visste någonting? De har ju trots allt känt varandra länge… Vi passade på att fråga Peter i en intervju.

Christine Meltzer, Peter Magnusson och David Hellenius utgjorde trion bakom prisvinnande humorprogrammet Hey baberiba. Bild från år 2005 då programmet hade premiär på TV4.
Christine Meltzer, Peter Magnusson och David Hellenius utgjorde trion bakom prisvinnande humorprogrammet Hey baberiba. Bild från år 2005 då programmet hade premiär på TV4.

Peter Magnusson om kuppen inför David Hellenius – sanningen bakom kulisserna i Masked singer

När vi når Peter inför att avsnittet ska sändas passar vi på att fråga om upplevelsen och hur det var att lura vännen.

Annons

– Det tar inte lång tid att göra programmet i ärlighetens namn. David som programledare också… det var kul att lura honom, berättar Peter för Hänt i en intervju.

Vidare berättar Peter om oron bakom kulisserna och misstanken att David var honom på spåren.

Du sa ju att du tänkte att David kanske skulle känna igen dig... Var du orolig för det?

– Jag var inte orolig, mer nyfiken. Jag tror väl att David kanske gjorde det, kände igen mig alltså. Hur snabbt vet jag inte, säger Peter och fortsätter:

– Jag tror att han misstänkte något!

I fredagens avsnitt av Masked singer återförenas humorduon David Hellenius och Peter Magnusson i tv-rutan efter många år.
I fredagens avsnitt av Masked singer återförenas humorduon David Hellenius och Peter Magnusson i tv-rutan efter många år.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

Annons