Idol 2023 marknadsföring banner

Björn Skifs, 75, om svåra hälsoproblemen – efter kollapsen

28 apr, 2022 
https://image.hant.se/Charlie_.jpeg.jpg?imageId=8276186&x=0&y=0&cropw=100&croph=67.961165048544&width=1318&height=1318
Charles Thulin
Björn Skifs
Björn Skifs fick föras akut till sjukhus efter att ha kollapsat i hemmet.
I en intervju med Aftonbladet berättar han om hur han mår idag – efter flera år av hälsoproblem.
Annons
Björn Skifs ord om åldersskillnaden till hustrun Christina Skifs
Björn Skifs ord om åldersskillnaden till hustrun Christina Skifs

Så sent som den 20 april fyllde Björn Skifs 75 år. Han har också stått på scen i över 50 år. I dag ser Skifs tillbaka på sin karriär och konstaterar att han stormtrivs med tillvaron.

– Jag ligger lite lägre nuförtiden eftersom jag uppnått en aktningsvärd ålder. Det är inte lika stressigt och omfattande som det har varit i många, många år. Det är inte en virvlande storm runt mig. Jag skulle nog kunna jobba mer om jag ville, men jag har med tiden lärt mig att säga nej. Om jag ska vara ärlig, utan att förhäva mig, tycker jag nog att jag har fått ha en fantastiskt fin karriär. Över all förväntan, från min sida, säger Skifs till Aftonbladet.

Pandemin har drabbat många och varit ett hårt slag ekonomiskt, bland annat för våra artister. Skifs däremot är nöjd med sin privatekonomi.

Annons

– Jag är väl ingen klippare som har lyckats öka på vad jag nu har med spekulationer och sådär. Men jag ska inte klaga, det har funnits mat på bordet och tak över huvudet hela tiden utan större nervdaller. Jag äter bra, bor bra och har hyfsat bra bilar. Nä för fanken, jag ska inte klaga alls, säger han och fortsätter:

– Snart kommer pensionen också, då blir det ännu bättre. Ja, jag kan nog plocka ut pension nu om jag skulle vilja. Men jag väntar lite till, tills jag verkligen behöver den.

Pernilla och Björn Skifs gifter sig.
Björn Skifs och Pernilla (då Hulting) gifte sig i Sånga kyrka på Färingsö i Mälaren i maj 1988.

Det var 1986 som Skifs mötte kärleken Pernilla. Plats var konsertlokalen Cirkus i Stockholm, bakom scenen träffades de och det blev kärlek vid första ögonkastet, iallafall för Björn Skifs, vilket han berättat i tidigare intervjuer.

Annons

Det skiljer 18 år mellan paret och de fick utstå en del kritik för åldersskillnaden. Kärleken segrar över allt, för i år firar paret att de varit gifta i 34 år.

Björn Skifs ord om hälsan: ”Får hålla koll”

Livet leker för den folkkäre artisten, mestadels iallafall. De senaste åren har Björn Skifs kämpat med vissa hälsoproblem. Hösten 2016 höll det på att gå riktigt illa efter att han kollapsat i hemmet efter att ha uppträtt på Skansen tillsammans med Tommy Körberg. Skifs fördes akut till sjukhus och hans planerade föreställningar fick ställas in. Det var länge oklart vad artisten drabbats av, men efter flera veckors frånvaro tog Skifs bladet från munnen.

– Jag fick ett blodtrycksfall kan man säga. Jag ramlade omkull, slog mig ordentligt, fick hjärnskakning och låg på sjukhus i en vecka, sa han till TV4 Nyheterna.

Artisten skulle bara en vecka innan kollapsen sökt vård för "skyhögt blodtryck och andra komplikationer”.

Annons

I dag har Björn läget under kontroll.

– Jag har haft en ganska dålig rygg i många år, det kommer och går. Det är diskbråck och rent allmänt tror jag att jag har en dålig rygg. Och ett blodtryck som jag får hålla koll på. Men jag har ett bra immunförsvar för jag har inte haft några som helst känningar av senaste årens elände. Men det beror naturligtvis också på att jag har varit ganska försiktig och att vi bor som vi gör, för oss själva, säger han till Aftonbladet.

FOTO: TT

Annons