Claes Malmberg bryter tystnaden om sjukdomen: ”En stor sorg”

Claes
Breaking

Claes Malmberg berättar för första gången att han drabbades av prostatacancer för två år sedan.
I Fördomspodden pratar han om hur sexlivet påverkats av sjukdomen.
– Det ligger en stor skuld hos män och det ligger också en stor sorg givetvis hos män, säger Malmberg i podcasten.
0:50

Efter reklamen: Claes Malmbergs stora familjelycka: ”Gråter”

(0:50)

Slå på ljud

Claes Malmberg är en av Sveriges mest folkkära skådespelare och komiker med otaliga framgångar i underhållningsbranschen.

Men det finns en sak han hållit för sig själv. För två år sedan drabbades den folkkära profilen nämligen av prostatacancer. Något som han nu väljer att berätta om.

– Det är ju så här att jag har ju haft prostatacancer vilket innebär att jag är impotent, vilket man blir efter operationen, säger han i Fördomspodden.

Exklusivt
Eric bryter tystnaden om Let's dance-tittarnas kritik

Fick cancerbeskedet mitt i coronapandemin: ”Fruktansvärd”

Claes Malmberg berättar att han i början av coronapandemin nåddes av inforamtionen att han drabbats av sjukdomen cancer.

– Det var precis i början av pandemin, då var sjukvården så belastad. Så hade jag sådan fruktansvärd tur att jag långt tidigare hade beställt en privat sjukförsäkring som jag inte visste att jag hade, säger Malmberg i Fördomspodden.

Det hela upptäcktes av en slump och en vän bad honom kontakta läkare. Tack vare sin försäkring blev han opererad inom bara några veckor.

– Det hade aldrig inträffat om jag inte hade haft den privata sjukförsäkringen, som jag egentligen är motståndare till att man kan teckna, men i mitt fall var det min smala lycka. Så det var så mycket tillfälligheter som gjorde att allt gick så bra som det gjorde, säger Malmberg.

Claes Malmberg om relationen till Lotta Engberg efter kyssen i tv

Se klippet här!

Sexlivet påverkas: ”Försöka ta oss igenom det”

Vidare betonar Malmberg vikten av att våga prata om hur sjukdomen påverkar sexlivet.

– Jag brukar säga det nu till min flickvän att vi har inte ett heterosexuellt förhållande utan hon får se mig som en lesbisk partner numera. Och så får vi försöka ta oss igenom det tills man kommer till en punkt där allt det där återbildas igen.

Claes hoppas även att det ska kunna hjälpa andra män som drabbats av prostatacancer.

– Jag tror att det är viktigt när man pratar om en sådan sjukdom att man pratar om detta också, för det ligger en stor skuld hos män och det ligger också en stor sorg givetvis hos män. Varför jag säger det är för att jag vill understryka att det är en av konsekvenserna av sjukdomen.

– Allting går att lösa i dag men det är klart att det är lite besvärligare, men det är som det är. Vissa saker kan man inte göra så mycket åt. En dag står den kanske igen och gör den inte det får jag försöka leva mitt liv efter bästa förmåga, säger Claes Malmberg.

FOTO: Johan Nilsson/TT, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!