Nu berättar Björn Skifs om sin svåra sjukdom: "Därför kollapsade jag"

11 okt, 2016 
AvEmelie Tholin
Det har varit ett stort frågetecken kring Björn Skifs tillstånd. Överarbetad, sa presskontakten. Vi vet inte, sa läkarna. Nu är han tillbaka på scenen och berättar om hälsoproblemen.
Annons

Hösten har varit tuff för Björn Skifs, 69. För sex veckor sedan kollapsade han i hemmet efter att ha uppträtt på Skansen med Tommy Körberg, 68, och fördes akut till sjukhus. Resterande föreställningar ställdes in och Skifs blev kvar på sjukhuset. 

Oron för den folkkära artisten har varit stor. Vad hade han drabbats av? Han är överarbetad, sa presskontakterna. Vi vet inte, sa läkarna. 

Nu berättar Björn Skifs själv om sjukdomsperioden. 

– Jag fick ett blodtrycksfall kan man säga. Jag ramlade omkull, slog mig ordentligt, fick hjärnskakning och låg på sjukhus i en vecka, säger han till TV4 Nyheterna.

Björn Skifs med hustrun Pernilla.

Veckan innan kollapsen hade Skifs sökt vård för “skyhögt blodtryck och andra komplikationer”. När läget stabiliserades valde han att köra showen. Några timmar senare föll 69-åringen ihop.

Annons

Nu är Björn Skifs tillbaka på scenen med föreställningen “Lite nu och då”.

– Jag har vilat nu i en månad och nu mår jag bra, fortsätter han.

Läkarna har konstaterat att Björn Skifs lider av ostadigt blodtryck. Kollapsen kan också berott på en viss anspänning och att man efter en show slappnar av. Skifs har tidigare berättat om sin nervositet och uppladdning innan ett framträdande.

Nu blickar artisten framåt!

–Jag är igång igen och det känns jätteskönt, säger han.

Ungefär en tredjedel av den vuxna befolkningen i Sverige har högt blodtryck. Flera omständigheter kan medverka, som ärftliga anlag, övervikt och stress.

Het trio! Björn Skifs, Marie Fredriksson och Sanne Salmonsen 1986!

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons