TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Lisa Nilssons avslöjande om kärleken – efter tunga uppbrotten

27 aug, 2022 
Lisa Nilsson
Lisa Nilsson är ständigt aktuell.
Men något hon är sparsam med är detaljer kring kärlekslivet.
Nu bryter hon tystnaden om sin längtan efter förälskelse och separationerna i en öppenhjärtig intervju i podcasten Hitfabriken med Fredrik Ralstrand.
Annons
Olle Jönssons kamp under inspelningarna av Så mycket bättre: "Jobbigt"Brand logo
Olle Jönssons kamp under inspelningarna av Så mycket bättre: "Jobbigt"

Lisa Nilsson, 52, gjorde sitt riktigt stora genombrott 1992 när hon släppte sitt album Himlen runt hörnet. Det är nu 30 år sedan och det är minst sagt värt att fira albumet som fullkomligt tog Sverige med storm och gjorde Lisa till en av våra mest folkkära artister.

Albumet fick stort nordiskt genomslag och tog hem hela tre Rockbjörnar, tre svenska grammisar och två danska grammys. Dessutom har hon tagit sig an flera roller inom skådespeleri och hennes egen show Kvinnan som är jag blev en riktig succé.

Hon syns ofta florera i media men sitt privatliv är hon mer blygsam kring att dela med sig av. Nu öppnar hon upp sig i en stor intervju med Fredrik Ralstrand i podcasten Hitfabriken.

Lisa Nilsson om sin övertygelse kring förälskelse

Lisa var tidigare gift med musikern Henrik Janson men år 2002 valde paret att gå skilda vägar. Senare träffade hon Niklas Medin som hon fick två döttrar tillsammans med – Signe och Irma. Men även den relationen höll inte för evigt och de har nu separerat och har delad vårdnad om barnen.

Annons

Sedan separationen från Niklas har Lisa varit sparsam med detaljer om kärlekslivet. I en öppenhjärtig intervju i podcasten Hitfabriken berättar hon att i varje relation hon går in i är hon övertygad om att det kommer vara för evigt.

– Jag slår i höjden på övertygelse och förälskelse. Och sen har jag lite svårare att förvalta, när det kraschar, berättar hon och fortsätter:

– Kanske att jag har lite skev utgångspunkt när det gäller vem man är när man går in i en relation. Är det verkligen jordat och förankrat eller är det hoppet som styr?

Fredrik frågar henne om hon i själva verket kanske inte behöver någon, men hoppet om kärlek verkar inte ha lämnat.

– Jo men det tror jag. Va tråkigt det skulle vara om det redan har varit sista gången, det vill jag inte tro. Men jag är definitivt inte ute efter illusioner längre.

Öppnar upp sig om separationerna: ”Lika jävla ont att gå”

Många av Lisas låtar är inte skrivna av henne själv och samtalet leds in på hur mycket av texterna som faktiskt är sanna och om hon kan relatera till det hon sjunger om.

Annons

– Även om jag inte har blivit lämnad på det där sättet, det är oftast jag som gått. Det är inte så ofta som jag legat på någon hallmatta och gråtit efter en karl som har lämnat mig brutalt. Men det har gjort lika jävla ont att gå, förklarar Lisa och fortsätter:

– Och jag har blivit lämnad mycket tidigare i livet i skilsmässor och sådär, det har funnits riktiga bilder att gräva ur. Andra sorters förluster att gräva i.

FOTO: Pontus Lundahl/TT

Annons