Linnea Henrikssons ord efter sonen Runes insjuknande

Linnea Henrikssons son Rune har blivit sjuk – vilket känns i mammahjärtat.
”Usch, alltså, va det är tufft att se sitt barn må dåligt”, skriver hon på sin blogg.

Det var i Så mycket bättre som Linnea Henriksson avslöjade att hon och sambon Wille Alin väntade sitt första barn.

I april 2019 när sonen äntligen kom till världen delade Linnea med sig av den glädjande nyheten genom ett inlägg på Instagram.

”Vill bara säga att jag och mina killar mår bra, stor som liten. Hörs igen lite senare”, skrev hon då.

Nu har Linnea uppdaterat sin blogg där hon skriver att sonen Rune inte mår så bra då han har blivit sjuk.

”Usch, alltså, va det är tufft att se sitt barn må dåligt. Han hade mått bra hela dagen och varit på förskolan, men rätt så samtidigt som jag kom hem från studion så slog febern till. Hela natten mot tisdag var han sen stekhet, över 40 grader, och ni vet den där simmiga blicken feber ger? Man vill bara pussa, krama, trösta, men en liten kropp som har man feber vill ju inte ha något sånt. Den vill bara få slut på eländet. ”

Linnea fortsätter:

”Lyckades få i honom flytande Alvedon och när han vaknade på morgonen såg han så mycket piggare ut än när han la sig. Bäddade ner honom i soffan. Kudde och täcke och en banan i småbitar. Det är ändå mysigt att han är så gammal nu att ”mys i soffan” liksom är något han både förstår och gillar. Att det är något annat.”

Valde att åka iväg

Linnea skriver att sonen sedan blev bättre, men att hon istället kände sig krasslig. Då sonen ändå inte får gå till förskolan valde de att bege sig till sin sommarstuga.

LÄS MER: Phillipe Cohens offentliga ord om Bianca Ingrosso – efter uppbrottet

”De mådde han väldigt bra, bokstavligen talat, och den där eländiga febern var borta innan lunch. Han åt rätt dåligt, men drack desto mer och sen lyckades vi få honom att sova riktigt länge när det var dags för vila. Det var då vi bestämde oss. Vi åker ikväll! Wille jobbar som musiklärare på tisdagar, men så fort han var hemma vid 19-tiden packade vi in oss i bilen och började köra till sommarstugan”, skriver hon och fortsätter:

”Rune skulle ändå inte få komma tillbaka till förskolan förrän på fredagen och då hade vi planerat att åka efter lunch. Dessutom kände jag något i halsen, måste varit sömnbristen för jag mår bra nu, men jag skulle inte med gott samvete kunna gå till studion som planerat. ”

Familjens välbehövliga paus

Linnea menar på att resan till sommarstugan blev en välbehövlig minisemester för hela familjen.

”Vi var framme efter 01.00 och precis som alltid, även när man undrar va fan man håller på med som körde iväg 50 mil lite spontant på kvällen, så är allt glömt och förlåtet när man ser havet framför sig för första gången i backen ner till stugan. Hur hela kroppen andas ut när man stänger av bilmotorn och bara tar in tystnaden. ”

”Jaja, det är alltså som vanligt helt fantastiskt att vara här. Vård av barn byttes till vård av föräldrar, eller nån slags kombo. Här tar man automatiskt hand om varandra.”

LÄS OCKSÅ: Martin Melin om relationen mellan Camilla Läckberg och Christina Melin

LÄS OCKSÅ: Bingo Rimér kritiseras efter ordet till Katrin i Relationspodden

Senaste nytt