Linnea Henrikssons ärliga ord om relationen med sambon Wille

Linnea Henriksson pojkvän sambo Wille Alin

Linnea Henriksson och sambon Wille Alin är förutom föräldrar till sonen Rune dessutom kollegor.
Nu berättar Linnea öppenhjärtigt om relationen.
– Vi hade bestämt oss för att vi absolut inte skulle jobba ihop, berättar Linnea Henriksson i Skavlan.
Linnea Henriksson hyllas efter ärliga bilden efter graviditeten: ”Powerkvinna”
Slå på ljud

Artisten Linnea Henriksson, 33, är just nu aktuell som en av årets tre programledare för Melodifestivalen. Tillsammans med Lina Hedlund, 41, och David Sundin, 43, kommer Linnea guida tittarna genom årets stora musiktävling.

Linnea, som slog igenom när hon 2010 medverkade i TV4:s Idol, är nu 10 år senare en av Sveriges mest folkkära artister. Ifjol blev hon och sambon Wille Alin, 32, dessutom föräldrar för första gången när sonen Rune kom till världen.

Linnea Henrikssons bebislycka

Den glädjande nyheten att paret fått tillökning delade Linnea Henriksson med sig av på Instagram där hon kort och gott skrev:

Vill bara säga att jag och mina killar mår bra, stor som liten. Hörs igen lite senare

Efter sonen Runes födsel har Linnea Henriksson flitigt delat med sig av uppdateringar kring det nya mammalivet. Flera gånger om har artisten blivit hyllad av sina följare för att ärligt skriva om vardagen som inte alltid är en dans på rosor med en liten bebis.

Linnea om relationen med Wille Alin

När Linnea Henriksson under fredagen gästade SVT:s Skavlan pratade Linnea om sin relation med sambon Wille. Förutom att vara nyblivna föräldrar är de nämligen dessutom kollegor. Wille spelar i Linnea Henrikssons band och kan alltid ses på scenen under Linneas liveframträdanden.

Men att Linnea och sambon skulle jobba tillsammans var inte självklart. I Skavlan avslöjar Linnea att paret till en början bestämt sig för att det var något de absolut inte skulle göra.

– Men vi hade bestämt oss för att vi absolut inte skulle jobba ihop, för att man också blir skraj att ”gud, då har vi plötsligt ingenting att prata om ifall vi gör allting tillsammans”, berättar Linnea Henriksson och fortsätter:

– Vi har också försökt skriva musik ihop – och där är jag nog inte den bästa låtskrivarpartnern… Kanske också för att jag skriver mest låtar om att jag gör slut med honom. Det kanske inte är så kul att skriva då, säger Linnea med ett skratt.

Glädjen över att stå på scen ihop

Men att jobba med sambon innebär inte endast problem, Linnea berättar att samarbetet fungerar särskilt bra under en viss period av musikerlivet:

– Men det funkar superbra att vara på turné.

Linnea Henriksson avslutade sin medverkan i Skavlan med att tillsammans med sambon Wille framföra en av Marie Fredrikssons låtar. Efteråt skrev hon en hyllning till Wille på sin Instagram.

”Älskar dig, Wille Alin, och så lycklig att få dela livet och musiken med dig.”

FOTO: Karin Törnblom/TT, Naina Helén Jåma/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN