LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Linnéa Claeson försvann efter succén i Let's dance – så lever hon idag

01 feb, 2021 
Linnéa Claeson
Den före detta handbollsspelaren Linnéa Claeson har blivit ett välkänt ansikte för svenska folket.
Men efter hennes medverkan i Let's dance har hon försvunnit mer och mer från tv-rutan.
Så här lever hon idag!
Annons
Uppgift: Petra Mede tar över som programledare för Let’s danceBrand logo
Uppgift: Petra Mede tar över som programledare för Let’s dance

Linnéa Claeson, 29, är det före detta handbolls-proffset som väckt stora reaktioner i Sverige. Efter karriären i Danmark valde hon att lägga mer fokus på sin karriär som debattör där hon driver frågor om bland annat trakasserier och jämställdhet.

Att Linnéa brinner för frågor som rör sex-trakasserier och kvinnliga rättigheter är ingen hemlighet. Sedan 2014 driver hon nämligen Instagram-kontot Assholes online och där tar hon upp viktiga ämnen och belyser de sexuella trakasserier som finns i samhället.

Kontot växte enormt och har i dag över 180 000 följare. Efter succén har Linnéa blivit krönikör på Aftonbladet, samtidigt som hon rest runt i landet och föreläst om bland annat näthat.

Näthatet efter succén i Let's dance

Men det har inte alltid varit frid och fröjd för handbolls-profilen. Bland annat har följare stundvis ifrågasatt hennes trovärdighet och under en tid anklagades hon för plagiat i sina krönikor.

Annons

År 2019 var Linnéa en av deltagarna i Let’s dance och hon blev snabbt en favorit både hos juryn och hos tittarna. Men i en intervju med Expressen har hon tidigare sagt att hon dagligen får ta emot mord-, våldtäkts- och kidnappningshot på sociala medier. Och ju mer hon syns desto mer hot blev det för henne.

Linnéa Claeson, Jacob Persson
Linnéa dansade med Jacob Persson.

– Ju mer jag syns desto mer ökar det, hatet, berättade Linnéa då.

Linnéa landade till slut på en fjärde plats i Let's dance, men det är fortfarande högst oklart om hon åkte ut på rätt villkor. Det var nämligen så att de röster som skickades in, som stavade hennes namn med en accent över e:et, räknades aldrig. Vilket är ganska konstigt i och med att det är den korrekta stavningen av hennes namn.

Annons

– Fan vad deppigt att höra det här nu. Tråkigt om det är så, sa hon då och syftade på att det är synd att åka ut av en sån anledning.

Senare samma år gjorde hon debut som programledare för Svenska hjältar-galan på TV4. En gala som hon beskriver som en av årets bästa kvällar.

Så lever Linnéa idag

Men sedan dess har hon inte synts till i tv-sammanhang. Utifrån hennes sociala medier att döma brinner hon fortfarande för jämställdhetsfrågor och hon uppdaterar Instagram-kontot Assholes online regelbundet.

Vid sidan av det kontot har hon även ett personligt konto där hon flitigt delar med sig av sin vardag. Där beskriver hon sig själv som:

Människorättsaktivist, jurist, feminist, föreläsare, kolumnist, fd handbollsproffs och "International troublemaker".

Idag lever Linnéa ett liv efter sina värderingar om att fortsätta våga leva, att älska sig själv och våga bli älskad. Hon vill se ut precis som hon vill och stå för hennes egna sanning. Men framför allt vill hon fortsätta inspirera och kämpa för mänskliga rättigheter.

Annons

”Oavsett vad så vill jag fortsätta arbeta för en klokare, snällare och modigare värld. En värld som jag vet är möjlig! Försöka finnas till för er och för andra. Få människor att våga prova vara modigare och kanske få någon att känna sig mindre ensam.”, skriver hon på Instagram.

Hänt har sökt Linnéa Claesson för en kommentar.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

Annons