Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bakom kulisserna i Let's dance 2019 – deltagarna avslöjar allt

06 apr, 2019 
Hänt
Bakom kulisserna på Let's dance 2019 med Lance Hedman, Sanna Lundell, Sigrid Bernson, och Robin Bengtsson
Let's dance är i full gång. Men vad händer egentligen bakom kulisserna när inte kamerorna ser? Och vad får killarna göra som inte tjejerna får?
Annons

Let’s dance är i full gång på TV4 och vecka efter vecka får tittarna se hur paren både sågas och hyllas av juryn. Det är tårar och skratt, minnesluckor och glädjefnatt. Journalisten Sanna Lundell, 40 dansar ihop med Aaron Brown, och trots en hel del kritik från juryn är hon väldigt glad över att få uppleva det här.

– Det här är ett sådant kärleksfullt gäng, jag har aldrig fått så mycket kramar och kärlek som under de här sju veckorna i hela mitt liv. Jag önskar att varenda arbetsplats fick vara så här. Man kommer in på morgonen och möts av sju jätteglad människor som bara ”Hej, vad fin du är! Gud du är underbar! Jag såg din dans, gud vad du är grym!”, fast man kanske inte är det. Alla bara peppar varandra hejdlöst. Det är som en KBT-terapi att komma in här. Jag bara önskar att alla fick komma hit en dag och känna på det här, säger hon till Hänt.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag och Dan Ekborg hänger hela tiden, berättar han.

Annons

Dan har blivit lite av en Let’s dance-pappa förklarar Lance, men påpekar samtidigt att de flesta kommer bra överens med varandra. Och det finns ytterligare en ”fadersfigur” i Let’s dance, nämligen fotbollslegendaren Thomas Ravelli, 59.

– Han är som en liten danspappa här och springer runt och snackar med alla, säger dansaren Maria Zimmerman som dansar med Fredrik ”Fab Freddie” Svensson, 28.

Hon avslöjar också att det är just sin egen danspartner som är en av de i gänget som har mest humörsvängningar.

– Han och Linnea (Claeson Reds anm.) har ganska stora toppa och dalar. De är väldigt ärliga känslomänniskor, de kommer inte hit och sätter på ett ansikte utan kan säga ”idag är ingen bra dag” eller ”fan idag är en riktigt bra dag”. De hade en dipp samtidigt förra veckan när de kände sig värdelösa och då är de öppna med det, vilket kan vara ganska skönt, säger Maria Zimmerman.

Robin Bengtsson käkar godis

Så vad händer då under sändningarna? Vad gör egentligen paren när de inte står på dansgolvet?

Annons

– Man står i green room, säger dansaren Sigrid Bernson, 30.

– Eller så står man en meter bakom green room och käkar godis, säger hennes danspartner Robin Bengtsson, 28.

De berättar att de är väldigt styrda under just sändningarna och att de har flera folk ur produktionen som håller koll på dem och schemat under kvällen.

– De säger till en att ”nu får du kissa, nu får du inte kissa, nu ska du byta klänning”. Det är verkligen som ett dagis. De har koll på oss exakt vart vi är och man måste nästan be om lov att få kissa, säger Sigrid Bernson och skrattar.

Tilde de Paulas roll under Let’s dance

Programledarna Tilde de Paula Eby, 46, och David Hellenius, 45, har lite olika roller under sändningen. Fab Freddie berättar att det är Tilde de Paula Eby som är närmst deltagarna då hon mest står i Green room medan David Hellenius istället är ute på golvet och bland publiken.

– Tilde är ganska bra på att förbereda oss på frågor som hon ska ställa. Det är ju väldigt kort om tid, hon vet ju det och vi vet också det. Som när Linnéa gjorde ett så fint uttalande förra veckan, då kan det vara bra att veta att frågan kommer. Då kan Tilde säga till exempel att ”nu frågar jag det här och du har 40 sekunder på dig, så vill du ta tillvara på det gör det, men vet också att du har kort om tid på dig”, säger han.

Annons

Let’s dance-killarnas utflykter innan sändning

Fredagens sändning håller på i några få timmar, men förberedelserna innan dess tar desto längre tid. Deltagarna är på plats redan klockan 08.00 på morgonen och stannar i lokalerna tills långt efter sändning. Vid midnatt ungefär får de äntligen åka hem och vila. Däremot har killarna lite mer fritid däremellan där de kan hitta på saker.

– Det är så orättvist för killarna behöver bara en kvart i sminket och vi sitter flera timmar med smink och hår, säger Sigrid Bernson.

Under tiden passar killarna på att åka gokart. Precis bredvid studion ligger nämligen en gokartbana.

– Förra fredagen var det jag, Calle och Lance. Ett starkt gäng, säger Robin Bengtsson.

Let’s dance sänds på fredagar 20.00 på TV4 och TV4 Play.

FOTO: TT/Karin Törnblom

AV: Sarah Mansouri och Stina Dahlgren

Annons