Linn Hegdal om okända kampen under Let's dance

Linn Hegdal & Filip Lamprecht Let's dance

Linn Hegdal är aktuell med sin fjärde säsong av Let's dance och dansar nu med modellen Filip Lamprecht. Men bakom kulisserna försiggår det mer än vad tittarna får se. Nu berättar hon om den okända kampen under programmet.
Slå på ljud

Efter att ha varit med som proffsdansare i Let's dance under flera säsonger börjar Linn Hegdal nu bli ett välkänt ansikte för svenska folket. Tidigare år har hon dansat med profiler som Viktor Frisk, Lancelot Hedman Graaf och John Lundvik, och i årets säsong dansar hon med ingen mindre än kändissonen och modellen Filip Lamprecht.

Tillsammans har de blivit lite utav en tittarfavorit, men nu berättar Linn om den okända kampen som försiggår bakom kulisserna.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Tittarnas starka ord – efter Filips hyllning till Lill-Babs

Under lördagens program av Let's dance skulle deltagarna tillägna en av sina danser till någon som betytt mycket för dem, och för Filip blev valet enkelt. I programmet valde han nämligen att tillägna sin dans till sin mormor Barbro Lill-Babs Svensson - och bland tittarna gjorde numret minst sagt succé.

LÄS MER: Bianca attackerades på gatan – nu ryter Benjamin ifrån

”Tycker ni är så duktiga! Och vilken fin koreografi!”, skriver bland annat en tittare i Linns kommentarsfält på Instagram.

”Hoppas ni vinner hela skiten! Filip är ju sååå duktig och har en fantastisk danslärare i dig, Linn!”, skriver en annan.

Men trots att Linn och Filip hyllas av många vecka efter vecka innebär det inte bara guld och gröna skogar när man är med i programmet.

Linn Hegdal om kampen under Let's dance

På deras sociala medier får man ofta följa hur det ser ut bakom kulisserna och där delar de med sig av både med- och motgångar. Nu skriver Linn om den stora utmaningen.

”Kämpar på med koreografierna för denna veckan. Jättekul men går lite trögt. Ibland är hjärnan mos efter sändning så att säga”, skriver hon till en bild på sig själv.

Det inte alla vet är nämligen att proffsdansarna lägger ner otroligt mycket tid och energi under veckorna för att dels lära ut koreografierna men också skapa dem, och i en intervju med Hänt är Filip noga med att lyfta allt hårt arbete Linn lägger ner.

– De ska ju sitta och göra en helt ny koreografi varje vecka. Det är så mycket som händer bakom kulisserna, säger han varpå Linn fortsätter:

– Precis vi gör allt. Vi får låten efter sändning och sen jobbar vi natt och morgon för att sen ha en ny koreografi dagen efter.

– Så själv står man här och bara "det är så jobbigt", men så är det egentligen de som gör det hårda jobbet, säger Filip.

LÄS OCKSÅ: Mia Parnevik visar upp familjelyckan efter beskedet om flytten

LÄS OCKSÅ: Suzanne Axell om framtiden efter Fråga doktorn – stoppades av SVT

SENASTE NYTT!