Lina i Svensson, Svensson bytte bana – det gör Chelsie Dickson idag

Chelsie Dickson som Lina i Svensson, Svensson

TT
Hon gjorde sig känd i rollen som Lina i kultfilmen Svensson, Svensson. Efter det bytte hon bana helt.
Det här gör Chelsie Dickson idag!
Svenska kändisar då och nu - så såg de ut som barn
Slå på ljud

En jultraditioner som många familjer har är att se Svensson, Svensson. I det klassiska julavsnittet från 1994 firar familjen tillsammans.

Går allt som det ska? Svar: Nej.

Snapsen har glömts bort, barnen har slutat tro på tomten och det kommer oväntat och ovälkommet besök.

I rollerna syns Allan Svensson som brevbäraren Gustav Svensson, Suzanne Reuter spelar hustrun Lena, Gabriel Odenhammar spelar sonen Max, grannen Sara spelas av Charlott Strandberg och i rollen som dottern Lina syns Chelsie Dickson.

Ersattes av Claudia Galli Concha

Den sistnämnda spelade Lina Svensson från starten av tv-serien, som började sändas på SVT 1994. Hon var också med i Svensson, Svensson under den andra säsongen 1996 och i filmen Svensson, Svensson – filmen från 1997. Därefter ersattes hon av Claudia Galli Concha som har gjort en hel del roller och tv-framträdanden sedan dess.

Chelsie Dickson gjorde dock inga fler skådespelarinsatser efter det. Istället bytte hon bana helt och började plugga till civilingenjör på KTH. Där läste hon i fem år mellan 1998 och 2003.

I en intervju med Aftonbladet från 2000 går det att läsa att hon valde att lämna det bakom sig när hon insåg att framgångarna började gå henne åt huvudet.

– Jag hoppas bo i en villa på landet, i en lagom stor bygd, och köra Volvo. Det är faktiskt så. Det är trygghet för mig. Lugnt och stilla, säger hon.

Det gör Chelsea Dickson i dag

Och det gjorde hon! Idag är Chelsie Dickson 41 år gammal och bor i Sandviken, Gästrikland, och jobbar som produktionschef på Ovako steel i Hofors.

I en intervju med Expressen från 2017 berättar hon om arbetet.

– Jag ansvarar för en smedja och en ämnesbehandling som gör stål. Jag är verkligen nöjd. Det blir som man gör sig, säger hon till tidningen.

I den intervjun berättar hon också att hon själv inte brukar titta på Svensson, Svensson när det går, och att det faktiskt finns en sak som hon ångrar från inspelningen.

– Jag kan ju den där, så nä, jag brukar inte kolla. Men barnen brukar titta. Jag kan ju säga så här: Hade jag vetat att det här skulle gå varje jul så här många år efter hade jag gett hundratio procent under inspelningen, säger Chelsie Dickson.

Enligt tidningen har hon två barn sedan ett tidigare äktenskap.

I september i år uppdaterade hon på Facebook att hon är i ett förhållande, men med vem är oklart.

Från barnskådespelare till civilingenjör, alltså. Vilken spännande resa!

Bild: Tobias Röstlund/TT,Jannerik Henriksson/TT

Läs också: Barnskådisens svåra tid – efter succén som Håkan-Bråkan i Sunes jul

Läs också: Gina Dirawis ord om tv-jobb i framtiden – efter försvinnandet

FRÅN FÖRSTASIDAN