Döttrarna berättar om Lill-Babs sjukdom: “Elakartad cancer”

Lill-Babs död vid 80 år
Lill-Babs fördes till sjukhus för ett par veckor sedan för hjärtsvikt. Men medan artisten var inlagd upptäcktes också en elakartad cancer.
Annons

Det var på tisdagsförmiddagen som det sorgliga beskedet kom. Barbro ”Lill-Babs” Svensson, 80, är död. Det var döttrarna Kristin Kaspersen48, och Malin Berghagen, 51, som berättade att deras mamma gått bort via känslosamma inlägg på Instagram.

Annons

I inlägget berättar de att deras mamma Lill-Babs åkte in till sjukhus strax före sin 80-årsdag för hjärtsvikt i början av mars, men under tiden på sjukhuset upptäcktes också en elakartad cancer. Det var till slut kombinationen av de två sjukdomstillstånden som tog den älskade artistens liv.

”Vår älskade mamma, syster, mormor, gammelmormor, faster och moster har nu somnat in lugnt och stilla efter en kort tids sjukdom. Hennes hjärta har slagit många sköna slag för publiken, familjen, kollegorna och vännerna men nu får det vila”, skriver systrarna och fortsätter:

Annons

“Mamma kom in akut för hjärtsvikt och då upptäcktes en elakartad cancer. En kombination som blev för tuff för vår så annars envisa och starka mamma. Familjen har varit runt mamma varje dag sedan hon kom till sjukhuset och hon somnade in lugnt och stilla idag på förmiddagen.”

Texten är undertecknad även av dottern Monica Svensson, 63, och  och resten av familjen.

Det var i börja av mars som Barbro “Lill-Babs” Svensson fördes till sjukhus för hjärtflimmer. Via sin dotter Malin Berghagen skickade den folkkära artisten en hälsning från sjukhussängen, men hon nämnde inte något om beskedet hon precis fått från läkarna.

“Mamma behöver fokusera på att bli frisk. Men vi har läst alla hälsningar på sociala medier och hennes mobil för henne och hon har bett oss tacka alla från henne”, hälsade Malin Berghagen.

Annons

Foto: IBL

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…