TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Vännen om läkarens besked till Jerry Williams – tre månader före hans död: "Inte ett dugg rättvist"

27 mar, 2018 
Malin Ljung
Hela hösten led Jerry Williams av svåra smärtor. När han vid årsskiftet besökte läkaren fick beskedet – han hade drabbats av cancer.
Annons

Under måndagen kom beskedet – rocklegendaren Jerry Williams har avlidit. Enligt bokningsbolaget Blixten & CO somnade Erik Fernström, som var hans riktiga namn, in under söndagen. Han blev bara 75 år gammal.

Det är med tungt hjärta och stor sorg som vi måste meddela att Erik Fernström (Jerry Williams), efter en kort tids sjukdom, lämnade oss igår söndag. Våra tankar går till familjen och vi ber om respekt att låta dem sörja ifred”, skriver bokningsbolaget på sin hemsida.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Beskedet om Jerry Williams död kom som en chock, många visste inte ens om att han var sjuk. Så sent som i december 2017 turnerade Jerry Williams med Vintergalan och stod på scenen, men det var med svåra smärtor som han gjorde sina sista uppträdanden. Vännen Lennart “Hoa-Hoa” Dahlgren, 65, berättar nu att det var i samband med evenemangets slut som artisten gick till läkare för att reda ut sina oförklarliga smärtor.

Annons

Jerry Williams hade drabbats av cancer.

– Han hade ju uppträdanden under hösten. Då hade han ju smärta. Det är för jävligt för det var en fantastiskt schyst karl, säger Lennart Dahlgren till Expressen.

De två har varit vänner i 40 år och setts kontinuerligt. Dels tränar tillsammans, men även träffats på Dahlgrens restaurang. Senast var i höstas.

Jerry Williams sjukdom

– Jag visste ju om att han var risig. Det har jag vetat om i flera månader. Däremot reagerade jag på att det gick jättefort på slutet, säger han till Aftonbladet.

Lennart Dahlgren minns Jerry Williams som en explosiv artist, som alltid gav allt på scenen och älskade att stå där. Han var dessutom en hälsans man utanför showlivet, trots ålder på 75 år tränade han regelbundet och tog hand om sig.

– Han var ju en fighter och jävligt vältränad. Men det är ju så med cancer. Det mesta handlar inte om du sköter dig eller inte. Det är ett genetiskt lotteri och det är fan inte ett dugg rättvist, säger Lennart Dahlgren.

Jerry Williams var gift och hade tre barn.

FOTO: Ibl

Annons