Let’s dance-profilen nära döden – egna orden om händelsen: “Ingen puls”

Let's dance 2022

Succéprogrammet Let's dance 2022 är i full gång och det är nu nio svenska kändisar som fortfarande tävlar om vinsten.
Nu berättar en av årets Let's dance-deltagare om det förfärliga trauma som skakade hennes uppväxt.
Läs allt här!
0:39

Efter reklamen: Så går pardelningen i Let’s dance till – Tobias Wallins egna ord

(0:39)

Efter den strålande säsongspremiären av TV4:s succéprogram Let's dance 2022 var det i lördags äntligen dags för deltävling nummer två.

Det var första veckan som det var skarpt läge, det vill säga första veckan då en deltagare skulle tvingas lämna tävlingen.

Det var alltså dags för deltagarna att steppa upp, tänja på gränserna och utmana ödet.

Därför försvinner Benjamin’s helt – plötsliga ändringen

Mia Parnevik blev första deltagaren att lämna Let's dance 2022

Realitypersonligheten Mia Parnevik, 54, tog revansch på dansgolvet tillsammans med partnern Tobias Karlsson, 44. Till tonerna av Destiny's child dansade de tiodansen quickstep nästan felfritt varpå domarna hyllade Mias utveckling som dansare.

Dansparet tog verkligen ut svängarna under låtens intro där de hade bytt ut texten till ”Dermot, can you handle this? Ann, can you handle this? Tony, can you handle this? I don't think you can handle this”, som en liten flirt till jurymedlemmarna.

Dessvärre räckte det inte hela vägen för Mia. Trots den otroliga insatsen låg dansparet långt ner i tabellen inför den sista dansduellen och efter en rafflande upplösning stod det klart; Mias Let's dance-resa slutade här.

Mia Parnevik och Tobias Karlsson blev det första dansparet att lämna årets upplaga av Let's dance.

Mia Parnevik och Tobias Karlsson blev det första dansparet att lämna årets upplaga av Let's dance.

FOTO: Karin Törnblom/TT

– Åka ut först kan ju ändå vara... man är ju etta, sade Mia glatt till Hänt direkt efter beskedet. I samma veva berättar hon också att hon kommer sakna de andra deltagarna och sin danspartner Tobias.

Vidare är de nu nio svenska kändisar kvar i tävlingen som tävlar om den prestigefyllda glasskon och äran.

Linda Bengtzings bröllopsplaner med kärleken Peter

Se klippet här!

Let’s dance-profilen nära döden – egna orden om händelsen: “Traumatiserad”

En av de kända svenska profiler som fortfarande dansar vidare i tävlingen är hjärnforskaren Mouna ”Doktor Mouna” Esmaeilzadeh, 41, som tävlar tillsammans med proffsdansaren Tobias Wallin, 43.

Nu berättar Mouna om den traumatiserande nära döden-upplevelsen.

Hjärnforskaren och entreprenören Mouna bländade tv-tittarna med en förförisk samba i lördagens deltävling.

Hjärnforskaren och entreprenören Mouna bländade tv-tittarna med en förförisk samba i lördagens deltävling.

FOTO: Karin Törnblom/TT

I lördagens avsnitt av P4 Extra Gästen får programledaren Erik Blix, 64, besök av just Doktor Mouna som då berättar om den livsfarliga händelsen i barndomen som inträffade när familjen var på flykt undan kriget i hemlandet Iran.

Det var en dramatisk flykt som de nästan inte överlevde berättar Mouna. Erik refererar till en flyktingförläggning i svenska Flen och frågar Mouna vad som hände där.

– Jag var ju en ganska traumatiserad liten flicka när vi kom dit efter flykten. Det var en dramatisk flykt. Vi flydde i minus tjugofem, trettio grader över bergen till Turkiet, svarar Mouna då.

– Hästen halkade och min mor råkade släppa taget om mig så jag gled ur hennes händer och ner i den djupa snön. Hon kunde inte hitta mig, så jag dog. Jag hade ingen puls och ingen andning när hon till slut kände mitt hår mellan sina fingrar och drog upp mig, berättar hon.

Vidare förklarar Mouna att hennes mor fick hjälp av några fattiga bykvinnor som lyckades rädda livet på Mouna efter händelsen. Hon berättar också vilken otrolig tacksamhet hon kände när de till slut anlände i Sverige, trots att hon var traumatiserad.

Mounas familj hade levt i hemlighet från hennes födsel på grund av förföljelser i hemlandet. Mouna ser tillbaka på ett starkt minne från den tiden, nämligen första gången fick se en lekpark i Sverige. Den lilla glädjen har etsat sig fast i henne.

LÄS OCKSÅ: Aron Anderson avslöjar verkliga relationen till Jasmine – efter uppbrottet

LÄS OCKSÅ: TV4-tittarnas vädjan – rasar efter händelsen i Let’s dance: ”Bedrövligt”

FOTO: TV4, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!