Lena Philipsson om stora förändringen efter att hon blev mamma

Lena Philipsson & dottern Saga Herngren

Efter att Lena Philipsson blev mamma blev hon också mycket mer bekväm med att prata inför publik.
Nu berättar hon varför.
– Det hade jag inte känt innan, säger hon i Efter fem.

Lena Philipsson är en av Sveriges mest folkkära artister och har genom åren bjudit på hits som Det gör ont, Dansa i Neon och Lära så länge man lever. Men förutom sin sångröst är hon också känd för sina underhållande mellansnack på sina konserter. Men så har inte alltid varit fallet.

I Efter fem berättar hon nu hur hon har förändrats genom åren och hur den största förändringen skedde efter att hon fick barn.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Det gör ont-stjärnan om att skämta på scen

Det är när programledaren Tilde de Paula påpekar att Lena är väldigt rolig på scen som Lena förklarar att det faktiskt är ett sätt för henne att känna sig trygg med publiken.

– Det hjälper mig att slappna av ärligt talat. För då blir det att man kliver in och får kontakt med publiken vilket gör det lättare att fortsätta sjunga på något vis. Så det har blivit en jätteviktig del av det jag gör, säger hon.

Tilde berättar att hon har hört att det är vanligt bland artister att man blir nervös när det är dags för mellansnack varpå Lena berättar att det var så även för henne en gång i tiden.

– Det var så för länge länge sen. Då visste jag inte vad jag skulle säga. Så jag vet inte vad som har hänt alltså, det är någonstans mitt i livet där, berättar hon.

Nu berättar hon om när hon tror att förändringen skedde.

Lena Philipsson om stora förändringen efter att hon blev mamma

När Lena var 27 år gammal blev hon mamma för första gången till sonen Noa Månfare Herngren, och när hon minns tillbaka tror hon att det var i samband med det som det också blev lättare att prata på scen.

– Jag gjorde någon show där jag för första gången höll en slags monolog och då kändes det naturligt. Det var efter att jag fått barn och då kändes det som att jag hade lite mer att berätta om, och det hade inte jag känt innan, säger hon innan hon fortsätter:

– Så då har jag hållit på så sedan dess och blivit mer och mer trygg i det. Men jag är absolut inte någon som tar till orda privat bland folk jag inte känner. Det gör ju inte jag. Där håller jag fortfarande låg profil.

LÄS OCKSÅ: Per Morberg erbjöds att bli ICA-Stig

LÄS OCKSÅ: Patrick Ekwall om flyttplanerna med dottern Tindra

SENASTE NYTT!