LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lena Philipson om barnbarn – därför vill hon inte ha några

01 dec, 2023 
LENA PHILIPSON, SAGA HERNGREN, NOA HERNGREN
Lena PH är mamma till de numera vuxna barnen Saga och Noa. Men några barnbarn vill hon helst inte ha... Åtminstone inte än.
– Då blir det ju som att man kliver in i nästa kapitel, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför tackar Edward Blom nej till StrömstedtBrand logo
Därför tackar Edward Blom nej till Strömstedt

Lena Philipsson, 57, och ex-maken Måns Herngren, 58, fick barnen Saga Herngren, 25, och Noa Månfare Herngren, 30, tillsammans.

Lena och Måns var gifta under 90-talet och var då ett av Sveriges hetaste kändispar. Men 2002 kom skilsmässan. Det är inte allt för ofta som de pratar om relationen men när Måns gästade podcasten Nemo möter en vän berättade han om det tidigare äktenskapet med Lena.

– Det var nog första gången jag kände: ”wow, det här är människan jag vill ha barn med”. Och jag hade aldrig haft den tanken, på att skaffa barn. Men det var direkt tidigt, att den här människan vill jag bilda familj med, sa han då.

Lena Philipsons ord om barnen: ”Jättegamla”

Några år efter skilsmässan blev Lena tillsammans med Per Holknekt, 63, och de var gifta mellan 2010 och 2012. Men sedan dess har Lenas kärleksliv varit väldigt okänt.

Annons

Något annat som Lena också håller ganska privat är hur allt står till med barnen. När hon nu gästar Halv tre med Lotta Bromé kommer barnen på tal.

”Hur gamla är dina barn nu?”, frågade Lotta Bromé.

– De är jättegamla! De är 30 och snart 25, säger Lena.

Hon får också frågan om hon blivit mormor eller farmor än. Men barnbarn vill Lena gärna vänta med.

– Nej ingenting sådant än. Nej, det väntar vi med, säger hon bestämt och berättar att hon inte vill ha barnbarn:

– Nej inte just nu, det kan jag inte säga.

”Varför då?”, undrar Lotta Bromé.

– Nej det vet jag inte! Då blir det ju som att man kliver in i nästa kapitel jag vet inte om jag är redo riktigt. Så vi väntar lite med det, eller det bestämmer ju inte jag!

Lena Philipson om att åldras

Att Lena Philipson är erfaren råder det inga tvivel om. Nästa år firar hon 40 år sedan skivdebuten och i intervjun med Lotta Bromé berättar hon hur hon förändrats under årens lopp.

– Jaa, hur har jag förändrats? Det är ju lite svårt kanske att ha 100 procentig blick på sig själv. Men det klart att jag vet ju om att jag har förändrats ganska mycket från den där väldigt blyga och hämmade flickan som inte vågade ha stora drömmar – till att jag håller på med det jag gör, säger hon och fortsätter:

– Och sen har åren gått och jag har blivit stark i det.

FOTO: Karin Törnblom/TT, FREDRIK PERSSON / TT

Annons