Leif GWs hårda diss mot Robert Gustafsson efter uttalandet

Leif GW Perssons hårda diss i Nyhetsmorgon mot Robert Gustafsson efter oväntade uttalandet
Robert Gustafsson hävdade i podcasten Nemo möter en vän att han är säker på att polisen är inblandad i mordet på Olof Palme. Nu ger Leif GW Persson sin syn på Robert Gustafssons teori om Palme-mordet – och han är mycket skeptisk.
Annons

Komikern Robert Gustafsson, 54, orsakade häromdagen stor uppståndelse när han i podcasten Nemo möter en vän berättade att han var på samma biograf som Olof Palme kvällen då han mördades, 1986.

Robert Gustafsson la märke till att det fanns civila poliser med tonade bilrutor i närheten av biografen.

Annons

– Sådana rutor får man inte ha om man inte är snut, så då tänkte jag, ”jaha, han har övervakning”. Det var även walkie-talkies överallt. Jag hörde hur det pep och att folk pratade med varandra genom dessa. Jag tänkte ”jäklar vilket pådrag han har”. Sen hörde jag efter mordet att det inte fanns någon övervakning överhuvudtaget och då förstod jag att något inte stämde, säger Robert Gustafsson i podden.

Annons

Han säger också att han är säker på att polisen är inblandade i mordet på Olof Palme.

I morgonens Nyhetsmorgon i TV4 ger kriminalprofessor Leif GW Persson, 74, sin syn på Robert Gustafssons teori.

– Han är en väldigt duktig skådespelare, men hans polisiära kvaliteter är för mig höljda i dunkel, säger han i Nyhetsmorgon.

Leif GW Persson berättar att det under mordkvällen skedde ett stort knarktillslag i samma område som biografen, något som förklarar polisnärvaron.

Annons

– Det har varit känt sedan länge. De gör ett större knarktillslag den där kvällen i en fastighet som ligger i samma kvarter som biografen. Det kommer inte som någon ny upptäckt direkt. Och jag har svårt att tro att det kan kopplas till mordet på Olof Palme, säger han.

Ingen utmärkt mordutredare

Robert Gustafsson blev också förhörd av polisen tre veckor efter mordet. När skådespelaren sedan begärde ut protokollet från förhöret stod inget om hans misstankar mot polisen. Inte heller det tycker Leif GW Persson är något märkligt då det förmodligen beror på att det var en känd uppgift.

– Jag tror inte det har med saken att göra. Med all respekt för Robert Gustafsson. Det är en utomordentlig skådespelare. Han har spelat polis i en serie som jag varit med om att skapa. Men det gör honom inte med automatik till en alldeles utmärkt mordutredare, säger Leif GW Persson och fortsätter:

– Till att börja med är det old news, det visste vi redan om. För det andra tror jag inte att det har med saken att göra.

Annons

FOTO: TT/Karin Törnblom, TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…