Leif GW Persson tar paus från TV4 – läggs in på sjukhus

Leif GW persson tar en paus från tv4 – läggs in på sjukhus
I Nyhetsmorgon Söndag meddelar Leif GW Persson att han tar en paus från TV4 på grund av sin hälsa. ”Jag ska vara borta en månad. Jag har problem med hälsan så jag ska in på sjukhus”, säger han i Nyhetsmorgon.
Annons

Kriminalprofessorn Leif GW Persson är en av de mest folkkära tv-profilerna i landet. Förutom att just nu synas i Brottsjournalen tillsammans med Jenny Strömstedt syns han även bland annat en hel del i Nyhetsmorgon.

Under söndagsmorgonen gästade han programmet för att kommentera åtalet mot poliserna som sköt Eric Torell sommaren 2018.

Annons

Men väl i studion lämnade han förutom sina tankar kring åtalet ett tråkigt besked om sig själv – på grund av hälsan tar han en paus från TV4.

– Jag ska vara borta en månad. Jag har problem med hälsan så jag ska in på sjukhus, men det är inget dramatiskt eller så. Det är på förhand planerat. Men det är meningslöst att skicka brev och mejl till mig för jag kommer inte att svara, berättar han i Nyhetsmorgon.

Annons

– Tanken är att jag ska bli piggare.

Leif GW Perssons hälsoproblem

Leif GW Persson har tidigare pratat om sina hälsoproblem. Förra året var han också inlagd på sjuhus på grund av problem med hjärtat.

– Då är man inte så kaxig. Jag har problem med hjärtat och det är helt självförvållat. Jag har misskött mig för mycket, sa han tidigare till Svenska Dagbladet. 

Han har efter det försökt dra ner på alkoholen och levt ett mer hälsosamt liv. En av hans tidigare vanor var att under ena halva av året vara helt nykter, för att den andra halvan dricka alkohol. Den senare perioden kallar han för ”det svarta halvåret”.

– Nu börjar jag bli så jävla gammal, förut kunde jag dricka varje dag under det svarta halvåret. Det orkar jag inte längre.

Annons

Redan innan har han pratat med kanalen om att hans hälsoproblem kan sätta stopp för de tv-produktioner han medverkar i.

– Jag har sagt till de tv-produktioner jag är med i att jag kan dö när som helst och att de ska se till att ha en vikarie. Någon som står till buds om det händer något, säger Leif GW Persson.

FOTO: TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…