Leif GW Perssons livsförändring: “Vill inte råka ut för något”

Leif GW Perssons hjärtproblem
Leif GW Persson jobbar hårt med både tv-program, vin och böcker. Nu berättar professorn att hans sviktande hälsa har tvingat honom till stora förändringar.
Annons

Leif GW Persson fyller snart 74 år, men ännu har han inte gått i pension. Han är fortfarande aktuell med Brottsjournalen som han leder tillsammans med Jenny Strömstedt, 46, han skriver böcker och har nyligen startat ett Instagramkonto med 126 000 följare.

Dessutom håller Leif GW Persson på att utöka sitt bolag, där frun Kim Persson, 61, är vd. Han säljer sitt eget vin och går i tankar på att börja sälja snus under eget märke.

Annons

Leif GW Persson har tidigare berättat att han tjänar stora summor och att det ekonomiska oberoendet är en stor frihet.

Annons

– Jag tjänar skitmycket pengar, ungefär hundra miljoner per år. Ett par miljoner i veckan ungefär. Den som säger att pengar inte betyder något snackar skit. Det är en frihet att aldrig behöva kolla efter röda prislappar, har Leif GW Persson berättat i SvD.

Däremot är hälsan inte på topp och han har länge haft problem med hjärtat. Under våren förra året var det nära att han dog och fick föras akut till sjukhus med ambulans.

Ska inte köra bil längre

Nu berättar den folkkäre professorn att han helt har slutat köra bil. Orsaken till det är hans hälsa då han inte vill råka ut för något bakom ratten.

– Jag har knackig hälsa och vill inte riskera att råka ut för något när jag kör bil, säger han i en längre intervju i Expressen.

Leif GW Persson berättar att han har anställda som kör honom när det behövs, bland annat hans assistent. Under bilfärderna sitter Leif inte och jobbar, men han nyttjar tiden på annat sätt.

Annons

– Nej, men jag kan tänka och det är också ett slags jobb. Sådana gubbar som jag ska inte köra bil, om de inte är pigga och glada och är med. De ska inte riskera att svimma av, vilket jag har gjort några gånger, säger Leif GW Persson.

FOTO: Robin Lorentz-Allard/Aftonbladet/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…