Leif GW Perssons glädjebesked – efter tuffa isoleringen

Leif GW Persson

Leif GW Persson är äntligen vaccinerad. Nu berättar han om den stora glädjen och vad han ser fram emot att göra framöver.
– Det är ju nu man inser vad man har saknat, säger han.

Det senaste året har tv-profilen och kriminologen Leif GW Persson endast gästat Nyhetsmorgon via länk, och anledningen till att han inte befunnit sig i studion är helt enkelt coronapandemin och han på grund av sin ålder räknas som riskgrupp.

Men nu har han äntligen återvänt till tv-studion. Nu berättar han om den stora glädjen efter den tuffa tiden, och vad han ser fram emot att göra nu när han är fri.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Leif GW Perssons insikt efter tuffa året

Det senaste året har inneburit en hel del utmaningar för många runt om i världen. Många har blivit arbetslösa medan andra har kämpat en hel del med ensamhet och att vara isolerade, och en av de som fått känna på svårigheten med att vara själv är just Leif. I Nyhetsmorgon berättar han nu om insikten han fått efter den svåra utmaningen.

LÄS MER: Ingvar Oldsbergs instängda liv – stödet från kärleken Maria

– Det har varit hemskt alltså om jag ska ta det med ett kort ord. Man är ju isolerad. Det normala livet försvinner och man ska vara sin egen fångvaktare och så hamnar man i den där cirkeln där du tillsist blir väldigt bra på att vara din egen fångvaktare. Men då försvinner allt annat, det som är livet. Ensamhet är inget liv. Inte för mig iallafall, säger han innan han fortsätter:

– Jag trodde tidigare att jag inte har några problem med att vara ensam, men nu har jag insett att det har jag. Om jag inte kan välja själv och det kunde jag inte nu.

Tv-profilens glädjebesked

Men för några veckor sedan fick Leif sin första spruta och i mitten av maj beräknas han vara färdigvaccinerad. Och Leif känner sig mer än redo att gå tillbaka ut i världen igen.

– Det ser jag fram emot. Sen ska jag försöka gå tillbaka till det som var mitt liv, nämligen det normala livet som jag levde, säger han innan han fortsätter med att berätta vad han ser fram emot mest:

– När jag är på gott humör brukar jag säga att jag ska se till att festa ikapp. Och nu kan jag få titta på barn och barnbarn och sådär på nära håll och inte bara på avstånd eller med hjälp av datorn och sådär. Och det känns förskräckligt skönt. Det är ju nu man inser vad man har saknat.

LÄS OCKSÅ: Carola Häggkvist om dottern Zoes stöd – efter kampen i Let's dance

LÄS OCKSÅ: Petter Stordalen och Märta Elander Wistén har flyttat ihop och skaffat hund