Då kommer Leif GW Persson tillbaka till Nyhetsmorgon-studion på TV4

Leif GW Persson TV4

Sedan coronapandemin började ta fart har Leif GW Persson enbart gästat TV4-studion via länk.
Nu berättar tv-profilen hur framtiden ser ut för honom på kanalen.

Det senaste året har inneburit en hel del utmaningar för många runt om i världen. Många har blivit arbetslösa medan andra har kämpat en hel del med ensamhet och att vara isolerade. En av de som fått känna på svårigheten med att vara själv är tv-profilen och kriminologen Leif GW Persson.

Men nu börjar vindarna äntligen att vända för Leif. Nu berättar han för TV4-tittarna när han väntas vara tillbaka i studion igen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Leif GW Persson om ensamheten under corona

Det här året har Leif gästat Nyhetsmorgon ett flertal gånger via länk, och anledningen till att han inte befunnit sig i studion är helt enkelt coronapandemin och han på grund av sin ålder räknas som riskgrupp. Men han har varit tydlig med att den förändringen inte är något som har passat honom.

LÄS MER: Niklas Strömstedt om åldersskillnaden med Jenny

– Det blir tillsist ganska tråkigt. Och jag hade hoppats på att slippa det senare i höst sen, men nu verkar det ju som att det håller på att ta fart här igen så då får jag väl sitta här fram till nästa vår eller så. Jag kanske får sitta för resten av mitt liv och är det kul? Nej det är inte så kul, sa han i början av förra året.

När det sedan började diskuteras kring om man skulle våga vaccinera sig eller inte var han även där tydlig i sin ståndpunkt.

– Jag längtar efter den där sprutan. Jag kan ta den i båda armarna om det kniper. Jag är inte främmande för att prova flera olika vaccin heller. Bara jag slipper den här isoleringen, för den har varit ganska påtaglig och jobbig faktiskt, sa han då.

Leif Gw Perssons framtidsbesked – då är han tillbaka i TV4-studion

Och nu börjar Leif äntligen att se ljuset i tunneln. För bara några dagar sedan fick tv-profilen nämligen sin första spruta av vaccinet, och om bara någon månad kommer han även ha fått den andra. I Nyhetsmorgon berättar han nu om den stora lättnaden samt när han planerar att vara tillbaka i studion.

– Det var skönt att få den faktiskt. Bidrog ju till en ökad inre ro om jag säger så. Så det var bra. Jag ska få nästa om en månad och sen tänkte jag börja som vanligt igen. Återvända till studion, säger han.

Men att han äntligen kan börja gå till jobbet som vanligt igen är inte det enda som kommer att ändras när han har fått sin andra dos. Han planerar nämligen också att ta igen alla missade promenader.

– Jag tänkte börja promenera vilket dock är knepigt när man inte är vaccinerad och folk hela tiden ska ta selfies med mig. Det är ju ioförsig trevligt och så va men det innebär ju ändå en sorts risk. Men så fort jag har fått båda sprutorna så kan jag gå ut och vara som vanligt igen, säger han.

LÄS OCKSÅ: Anna Brolins familjekamp med maken Jesper Rodhborns och barnen Lionel och Elton

LÄS OCKSÅ: Meghan Markle stoppas från att närvara vid prins Philips begravning

Senaste nytt