Leif GW Persson om sina svåra hjärtproblem: "Jag äter 80 tabletter i veckan!"

Den kände kriminologen Leif GW Persson ägnar en timme i veckan åt att sortera sin veckodos med medicin i sin pillerdosett. Blir det fel kan han dö...

Året var 1988 och den då 43 år gamla kriminologen Leif GW Persson bestämde sig att göra något åt sin sviktande hälsa. Varför inte vara nykter årets sex första månader för att på midsommarafton börja dricka igen och konsumera alkohol fram till nyår?

Sagt och gjort.

Leif GWs numera kända alkoholstrategi har han hållit sedan dess. Men nu, som 70-åring, har hälsoproblemen inte blivit bättre, snarare tvärtom. I Sveriges radios “Elfving möter” berättar han om sin omfattade medicinering för sina hjärtproblem.

– Jag käkar en förskräcklig massa mediciner, jag vräker i mig 80 tabletter i veckan, säger Leif till journalisten Ulf Elfving, 72.

MARGARETABSANDEBACK091.JPG

Leif GW Persson tar regelbundna blodprover för att se till att han mår bra. Foto: IBL

Till Expressen utvecklar han:

– Nästan allt är blodtryckssänkande mediciner och blodförtunnande. Jag äter 80 i veckan så vad blir det, elva, tolv om dagen. Men det är mest samma. Sen tar jag lite annat också. Jag har sådant där som minskar kolesterol och sådant som dämpar hjärtrytmen, säger han.

Leif sorterar sin veckodos i en pillerdosett, men med så många tabletter är det lätt att blanda ihop dem, vilket kan vara ödesdigert!

– Får man en för mycket kan man dö, säger Leif som gjort misstag med medicineringen.

–Ja, det händer väl ibland. Men det märker man ganska snabbt, utan de där skulle man ju dö, det är inte svårare än så. Man mår ju lite dåligt. Det märker man. Sen går jag hela tiden och tar blodprover, ser hur tunt blod man har och så. Det blir någon gång i veckan. Det blir, kort sagt, ett jävla rännande.

Andra läser:

Blir Fredrik Reinfeldt pappa igen?

Här firar Jennifer Aniston och Justin Theroux sin lyxiga smekmånad

Bobbi Kristina mördades av pojkvännen: ”Blod stänkte på väggarna”

Pernilla Wahlgren tvingas till operation: ”Jag vill bara bli frisk”

SENASTE NYTT!