Leif Andreé stoppas efter sjukdom – timmar innan premiären

Leif Andreé stoppas efter sjukdom – timmar innan premiären

Skådespelaren Leif Andrée stoppas nu helt från premiären av teaterpjäsen Mandomsprovet.
Detta till följ av ett tungt sjukdomsbesked.
– Väldigt tråkigt, skriver presschef på Kulturhuset till Expressen.
Edward af Silléns pik till Pernilla Wahlgren: ”Inte alltid i tid”
0:26

Efter reklamen: Edward af Silléns pik till Pernilla Wahlgren: ”Inte alltid i tid”

(0:26)

Slå på ljud

Den älskade skådespelaren Leif Andrée, 64, har en lång meritlista inom teater och tv. Genom åren har han medverkat i flera stora pjäser och filmer. De senaste åren har han varit en del av SVT Barns populära program Labyrint.

Nu är han aktuell i teaterpjäsen Mansdomsprovet på Stadsteatern i Stockholm. Pjäsen bygger på den klassiska filmen, med samma namn, från 1967.

Pjäsen skulle ha haft premiär under fredagen den 9 september. Men efter ett tungt sjukdomsbesked stoppas skådespelaren. Läs varför här.

Leif Andrée talar ut om skilsmässan

Leif har haft det stormigt i privatlivet under året. I mars lämnade han och ex-hustrun tillika teaterchefen Sofia Artin, 58, in en skilsmässoansökan, efter hela 30 år som gifta. Det avslöjade Expressen.

Ett halvår efter skilsmässobeskedet öppnade Leif upp om sorgen efter separationen.

– Om man ska vara riktigt ärlig, vilket jag tycker att man får vara, så är det inte roligt. Det är 30 år av sitt liv. Det var som min terapeut sa: ”Det är 75% av ditt liv om man räknar bort barndomen”. Jag är fortfarande ganska ledsen, jag håller på att komma över det. Men det finns ett uttryck: ”Att skiljas är värre än att dö”, och det kan jag skriva under på faktiskt, berättar Leif för tidningen.

Leif får frågan om det blir bättre eller om det är likadant och ger ett ärligt svar.

– Lite bättre har det blivit. Problemet är att jag älskar henne fortfarande, hade jag inte gjort det så hade det varit enkelt, säger han och fortsätter:

– För min del är det sorgligt, jag har fortfarande en stor sorg. Vi är som ett träd som vuxit samman, och så ska man kapa grenarna, det är inte så jävla enkelt, säger Leif.

Är det hjärtesorg som stoppar honom från premiären på Stadsteatern?

Leif Andreé stoppas efter sjukdom – timmar innan premiären

I huvudrollerna av teaterpjäsen Mansdomsprovet återfinns Marie Richardson, 63, och Rasmus Luthander, 32.

Men med bara ett par timmas varsel tvingades premiären ställa in. Detta till följd av sjukdom i ensemblen.

– Det är väldigt odramatiskt, men såklart väldigt tråkigt. Det har varit en så himla lång period av förberedelser, säger Kristoffer Talltorp, presschef på Kulturhuset till Expressen.

Premiären flyttas i stället till nästa fredag, den 16 september. Det innebär att ytterligare tre datum ställs in, tisdag den 13 september, onsdag den 14 september och torsdag den 15 september.

– Det är på grund av sjukdom i ensemblen, helt enkelt, förtydligar Kristoffer.

Kristoffer Talltorp meddelar vidare att samtliga biljettköpare till de inställa föreställningarna kommer att kontaktas av Kulturhuset omgående.

FOTO: Patrik Österberg/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN