LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lee Christiernsson sätter ned foten – efter kommentarerna om Karolina

11 feb, 2023 
Jonna Lawaetz
Lee Christiernsson, Karolina Christiernsson
Nyligen kom Lee Christiernsson ut som transsexuell i en intervju med QX – bara dagar senare släpptes dokumentären Att bli Lee.
Lee var tidigare gift med Karolina och hon har funnits vid hens sida genom hela resan.
Nu sätter Lee ned foten efter kommentarerna mot Karolina.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carina Berg om kvällen med Carolina Gynning: ”Njuta”Brand logo
Carina Berg om kvällen med Carolina Gynning: ”Njuta”

Lee Christiernsson, 48, kom nyligen ut som transsexuell i en öppenhjärtlig intervju med QX. Bara dagar senare släpptes dokumentären, Att bli Lee, som handlar om hens resa från Björn till att bli Lee. Hen känner sig inte hemma i någon pronomen idag, då hen inte anser sig vara varken kvinna eller man.

Lee var under många år gift med Karolina Christiernsson och tillsammans har de två döttrar. År 2018 så skilde de sig men har än idag en väldigt fin relation till varandra.

Lee berättar om sin resa till en kvinnligare kropp

Lee genomgår just nu en transition, en förändring från ett tillstånd till ett annat, som bland annat kräver medicinering och operationer för att få en kvinnligare kropp.

– Det kommer ta ytterligare ett år med mina mediciner innan jag kan se de riktigt stora förändringarna, innan muskelmassan försvinner och hela jag blir mindre, säger Lee till QX.

Annons

I dokumentären, Att bli Lee, får tittarna följa med på Lees första operation och hen berättar samtidigt att målet är att få en kvinnligare kropp – men några planer på en underlivsoperation finns däremot inte.

– Vad det gäller kroppen så vill jag då få en kvinnligare kropp. Men jag har inga planer på att genomgå någon underlivskirurgi. Utan det ser jag som ett icke-problem idag. Det får vara som det är, berättar Lee i dokumentären.

Att komma ut som transsexuell har ingenting med sin sexuella läggning att göra, utan snarare könsidentitet. För Lee har det aldrig handlat om vilket kön hen tänder på – utan vad hen själv identifierar sig som.

– Jag gillar tjejer fortfarande, berättar Lee i en intervju med DN.

Lee sätter ner foten – efter kommentarerna om Karolina

Karolina har funnits vid Lees sida genom hela hens resa och i dokumentären berättar hon för första gången om hennes syn på Lees förvandling.

Annons

– Det är klart att jag var orolig, jag menar han är ju pappa till våra barn. Han är min bästa vän. Det är klart att jag var orolig att han skulle göra något dumt eller att något skulle hända honom, säger Karolina i programmet och fortsätter:

– Jag tror att jag kände ganska snabbt från att jag träffade Björn att han var väldigt fascinerad över hur jag klädde mig, vad jag hade på mig. Det var inte så långt senare som han introducerade och visade att han hade högklackade skor korsetter och så vidare. Jag älskade Björn för den personen han var och sen spelade det inte så stor roll om han hade kvinnokläder eller inte.

Att Karolinas stöd betytt mycket för Lee råder det ingen tvekan om. Men det finns något som skaver, Lee upplever nämligen att Karolina benämns som ex-frun i alla sammanhang och inte Karolina, medan Lee hela tiden kallats för sitt faktiska namn. I ett inlägg på Instagram sätter Lee ner foten mot detta.

"Tillbakablick! Jag, som tydligen bla har fått smeknamnet ”Snickar LEE" och EX frun, som faktiskt heter Karolina.", inleder Lee sitt inlägg och fortsätter:

"Jag och min ”ex fru” har inget emot alla olika faktiskt roliga smeknamn då de verkar bottna sig i kärlek och respekt! Men ändå väldig roligt att ”EX frun” nämns som ett positivt begrepp."

FOTO: Henrik Montgomery / TT, Instagram

Annons