LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Lee Christiernsson om kärleken – efter uppbrottet från ex-frun

09 feb, 2023 
Björn Christiernsson kom nyligen ut som transsexuell och går idag under namnet Lee.
I en öppenhjärtig intervju med DN berättar hen om kärleken och sin sexuella läggning.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Björn Christiernsson öpnnar upp om tuffa tiden: ”Visste inte om jag skulle… ”Brand logo
Björn Christiernsson öpnnar upp om tuffa tiden: ”Visste inte om jag skulle… ”

Björn Christiernsson, 48, blev känd för svenska folket som Snickar-Björn eller Äntligen hemma-Björn i Äntligen hemma som var en riktig klassiker på TV4 i 20 års tid.

Idag går Björn under namnet Lee. Det var nyligen som hen kom ut i en öppenhjärtig intervju med QX. Hen känner sig inte hemma i någon pronomen idag, då hen inte anser sig vara varken kvinna eller man.

I den nya dokumentären Att bli Lee i två delar så berättar hen om resan med allt vad det innebär.

Resan till en kvinnligare kropp – planerna framöver

Lee genomgår just nu en transition, en förändring från ett tillstånd till ett annat med bland annat medicinering och operationer för att få en kvinnligare kropp.

Annons

– Det kommer ta ytterligare ett år med mina mediciner innan jag kan se de riktigt stora förändringarna, innan muskelmassan försvinner och hela jag blir mindre, säger Lee till QX och fortsätter:

– Muskler är snyggt, men det ska ju vara proportionerligt med den kropp man vill ha. Jag behöver inte ta 120 kg i bänkpress längre.

I dokumentären får tittarna följa med på Lees första operation och hen berättar samtidigt att målet är att få en kvinnligare kropp – men några planer på en underlivsoperation finns inte.

– Vad det gäller kroppen så vill jag då få en kvinnligare kropp. Men jag har inga planer på att genomgå någon underlivskirurgi. Utan det ser jag som ett icke-problem idag. Det får vara som det är, berättar Lee i dokumentären.

Lee berättar om kärlekslivet – biverkningarna från hormonerna

Att komma ut som transsexuell har ingenting med sin sexuella läggning att göra, utan snarare könsidentitet. För Lee har det aldrig handlat om vilket kön han tänder på – utan vad han själv identifierar sig som.

Annons

– Jag gillar tjejer fortfarande, berättar Le i en intervju med DN.

Men sexlivet är inte något som ligger i fokus – hen håller fortfarande på att landa i sin egen identitet. Hormonbehandlingarna som hen går på har också vissa biverkningar som exempelvis mindre lust.

– Man får mindre lust. Könsorganet krymper ihop och till slut blir jag förmodligen impotent. Det är ett pris jag får betala för att bli av med min muskelmassa. Tio kilo till ska bort, jag räknar med att det kommer ta ett år, säger Lee och fortsätter:

– Jag har inget behov av underlivskirurgi, som det känns nu. När de gör en penis till ett kvinnligt könsorgan vänder de på något sätt ut och in på saker och ting. Risken med operationen är att du kan tappa jättemycket känsel och att det blir andra saker som du inte alls har räknat med. Det lockar ju inte, liksom.

FOTO: Alexander Mahmoud/DN/TT/ TV4

Annons