LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lee Christiernsson bekräftar lyckan – berättar om gåvan till mamma Ulla

25 apr, 2023 
Jonna Lawaetz
Lee Christiernsson, Ulla Christiernsson
Lee Christiernsson har sedan hen kom ut som transperson i vintras synts mycket i media och pratat om sin transformation.
I hela processen har Lee berättat om hur mycket familjen betyder – nu berättar hen det nya glädjebeskedet med mamma Ulla.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lee Christiernsson efter dokumentären Att bli Lee: ”Jag visste inte...”Brand logo
Lee Christiernsson efter dokumentären Att bli Lee: ”Jag visste inte...”

Det var i februari i år som Björn, ”Snickar-Björn”, Christiernsson, 49, kom ut som transperson i magasinet QX och berättade att hens nya namn är Lee. Ända sedan barnsben har hen känt sig lite annorlunda och det var först nu som hen gjorde något åt saken.

– Jag kände att jag inte orkar springa från den här könsdysforin mer, för den kommer alltid i kapp dig, du kan inte lura den liksom, sa Lee i det första avsnittet av dokumentären Att bli Lee.

Lee Christiernsson om relationen till barnen: "Det viktigaste"

Under hela processen har Lee berättat om hur viktig familjen varit för hen och att stödet från alla familjemedlemmar har betytt otroligt mycket. Men att komma ut som transperson som vuxen var inte det lättaste. I intervjun med QX i vintras berättade hen om hur det gick till.

Annons

För att göra hela situationen lättare bokade Lee ett hotell till sig själv, ex-frun och deras två döttrar. Hen visade döttrarna bilder på tre kända transpersoner, Tone Sekelius, Caitlyn Jenner och dåvarande skolministern Lina Axelsson Kihlblom och slutligen en bild på sig själv. Sedan berättade hen som det var.

De blev självklart både chockade och jättesorgsna, men vi hade ändå två fina dygn på hotellet, säger hon och fortsätter:

– Det var skönt att vara hemifrån, att känna den värsta sorgen någon annanstans än hemma, och få lämna kvar chocken och känslan på hotellet.

Lee har även berättat i en intervju med Morgonpasset i P3 hur viktigt det har varit att processen till att bli Lee skulle skötas på ett snyggt sätt och att personerna i hens liv skulle vara medvetna om vad som skulle ske.

– Mitt absolut viktigaste, och enda uppdrag, det var att få den här transitionen att bli så bra som möjligt. För mig själv och för alla runt omkring mig, säger Lee och fortsätter:

Annons

– Jag upplevde att jag hade så lite att förlora. Det var mina barn, det var hundra procent fokus på de. Allt annat sket jag i.

Lee Christiernssons gåva till mamma Ulla

Även relationen till övriga familjen har givetvis varit viktig för Lee under den senaste tiden. Och när hen skulle komma ut till mamma, pappa, syster och bror skrev hen ett mejl och förklarade situationen. Familjen var väldigt förstående och relationen till hens mamma och syster har vuxit sig ännu starkare sedan dess.

I ett nytt inlägg på Instagram publicerar Lee en bild på sig själv och mamma Ulla. Där Lee berättar om den fina gåvan Ulla fick för 20 år sedan.

"Hänger med min fina mor, räven och njuter av den härliga brasan. Ett hus jag också byggt till mamma för ca 20 år sedan", skriver Lee till bildspelet.

FOTO: Hänt, TV4

Annons