LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lee Christiernssons lycka – avslöjar detaljerna om första resan ”Lee”

03 apr, 2023 
Jonna Lawaetz
Lee Christiernsson
Det var i februari som Lee Christiernsson kom ut som transperson i QX – och sedan dess har vi fått följa hens resa från Björn till att bli Lee.
Nu berättar hen om glädjebeskedet.
”För sex månader sedan...”, skriver Lee på Instagram.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lee Christiernsson efter dokumentären Att bli Lee: ”Jag visste inte...”Brand logo
Lee Christiernsson efter dokumentären Att bli Lee: ”Jag visste inte...”

Det var i februari som Björn, "Snickar-Björn", Christiernsson, 49, kom ut som transperson i magasinet QX och berättade att hens nya namn är Lee. Ända sedan barnsben har hen känt sig lite annorlunda och det var först nu som hen gjorde något åt saken.

– Jag kände att jag inte orkar springa från den här könsdysforin mer, för den kommer alltid i kapp dig, du kan inte lura den liksom, sa Lee i det första avsnittet av dokumentären Att bli Lee.

Lee Christiernssons ord om barnen: ”Det viktigaste”

Sedan Lee gick ut med nyheten om sin förvandling har hen ställt upp i flera sammanhang och berättat om sin resa. När hen nyligen gästade Morgonpasset i P3 kunde Lee berätta om hur viktigt det har varit att processen till att bli Lee skulle skötas på ett snyggt sätt och att personerna i hens liv skulle vara medvetna om vad som skulle ske.

Annons

– Mitt absolut viktigaste, och enda, uppdrag det var att få den här transitionen att bli så bra som möjligt. För mig själv och för alla runt omkring mig, säger Lee och fortsätter:

– Jag upplevde att jag hade så lite att förlora. Det var mina barn, det var hundra procent fokus på de. Allt annat sket jag i.

Lee Christiernsson delar med sig av glädjebeskedet

Resan till att bli Lee har varit lång och har kantats av flera operationer och behandlingar. Lee har sedan hen kom ut varit väldigt öppen med sin transition och på sociala medier uppdaterar hen flitigt om processen. Och det har hänt mycket med Lees kropp sedan hen påbörjade sin förvandling, hen har bland annat fixat rumpan och brösten. Lee har även gjort botox, läppar och andra ansiktslyft.

Annons

Sedan Lee kom ut i februari har hen hyllats till skyarna för att hen så öppenhjärtligt delar med sig av sin resa. Men innan dess levde hen med hemligheten. I ett nytt inlägg på Instagram delar Lee med sig av en tillbakablick från tiden innan hen kom ut som Lee.

"Idag är det sex månader sedan jag i hemlighet åkte ner till Palma och fick känna på att se ut som och leva som Lee. Så stolt och nöjd över min egen kämparglöd och så tacksam över allt stöd", skriver Lee på Instagram.

Även nu väller kommentarerna in som hyllar Lee för att hen delar med sig.

"Du är en förebild, att kunna sprida sånt mod och trygghet på samma gång är något jag ser upp till! Du är grym!", skriver en följare.

"Du är en fighter och sån inspiration för många", skriver en annan.

"Underbar känsla Lee Christiernsson. Minns själv att det var läskigt men så värt det i slutändan", berättar en tredje.

"Du är vacker både på in- och utsidan! Inte svårt tycka om en människa med stort hjärta!! Jättesnygg", skriver en fjärde.

FOTO: Henrik Montgomery/TT

Annons