Idol 2023 marknadsföring banner

Lasseman bryter tystnaden om Casper Janebrinks skilsmässa

06 maj, 2022 
AvFelicia Hovryd
Lasseman och Casper
Tidigare i år kom nyheten att Casper Janebrink och frun Helena går skilda vägar efter 20 år. Nu berättar Arvingarna-kollegan Lasseman om Caspers skilsmässa och att det aldrig är en rolig situation.
– Blir alltid lite uppdelat, säger han till Hänt.
Annons
Arvingarna-profilen Lasseman om renoveringen av nya huset
Arvingarna-profilen Lasseman om renoveringen av nya huset

Lars ”Lasseman” Larsson, 50, är känd för sin plats i det folkkära dansbandet Arvingarna. Bandet, som kommer från Partille utanför Göteborg, har varit aktiva i över 30 år och har hunnit producera en hel uppsjö av låtar och album.

Även den som inte har koll på dansbandsmusik har garanterat inte missat deras superhit – Eloise. Låten satte sig på allas hjärnor efter att den 1993 vann Melodifestivalen. Och visst är det fortfarande en svensk klassiker som jag nästan vill lova att de flesta har hört!

Men på senaste tiden har det stormat en del kring Arvingarnas frontfigur Casper Janebrink, 52.

Recept.se Nyhetsbrev

Casper Janebrink och Helenas skilsmässa efter 20 år ihop

Casper är den som kanske syns mest i medierna av bandets medlemmar. Det blev därför många rubriker när dansbandsstjärnan på alla hjärtans dag i år gick ut med att han och hans fru Helena Janebrink, 44, tagit beslutet att gå skilda vägar.

Annons

Det forna paret har varit gifta i 20 år och har två barn tillsammans, Alice Janebrink, 18, och Felix Janebrink, 15.

För Aftonbladet har Casper berättat att barnen hamnar i kläm under en skilsmässa och att det är något som tynger honom.

– Jag vill pussa mina barn. Jag har ju gått igenom en skilsmässa här nu och det är aldrig roligt att skiljas. Och barnen hamnar alltid lite i kläm så klart vill jag skicka all kärlek till mina barn Alice och Felix, säger han till Aftonbladet.

Lasseman om Caspers skilsmässa: ”udda situation”

Hänt har tidigare prata med Arvingarna-kollegan Kim Carlsson om hur skilsmässo-situationen påverkar gruppen. Nu berättar även Lasseman om Caspers skilsmässa.

För Hänt säger han att det såklart är en tråkig situation och att det påverkar umgänget på ett eller annat sett.

– Det är ju inte den första skilsmässan bland vänner som man går igenom och det blir alltid lite uppdelat. Oavsett vem som skiljer sig, om det är en barndomskompis eller så, blir det ju en lite udda situation, hur man umgås och så, säger han och fortsätter:

Annons

– Vi jobbar på precis som vanligt och har samma glädje i det vi gör. Det har inte vi med att göra, det är ett privatliv så det påverkar inte oss i Arvingarna.

Annons