lasse kronér

Lasse Kronér ställer krav på SVT – kängan till kanalen: ”Kaos”

Lasse Kronér

Doobidoos pågående säsong har minst sagt gått hem i stugorna.
Men trots detta slänger Lasse iväg en riktig känga till SVT.
Ofantligt dåliga..” säger programledaren i en intervju med Hänt.
Lasse Kronérs dotter Mathilda känslosamma ord i Hellenius Hörna
0:49

Efter reklamen: Lasse Kronérs dotter Mathilda känslosamma ord i Hellenius Hörna

(0:49)

Slå på ljud

Underhållningsprogrammet Doobidoo har minst sagt fått en given plats i tv-tablån. Sedan starten 2005 har ett stort antal tittare bänkat sig på fredagarna framför programmet med Lasse Kronér, 59, i spetsen som dessutom är grundaren till programmet.

Men inför den 17:e säsongen som nu går av stapeln beslöt sig SVT för att ändra sändningsdag till lördagar. Detta beslut var något som programledaren Lasse inte alls var nöjd med.

– Jag kan ju tycka att fredagarna var vår dag i 17 år och då kanske man kunde hålla den, säger Lasse i en ny intervju med Hänt.

Men trots byte av dag har Doobidoo denna säsongen fått riktiga succésiffror.

– Jag trodde ju att vi skulle tappa med tanke på dels att vi bytte dag, men också att linjär tv går sakta men säkert nedåt. Men vi ökar istället, så det är inte klokt egentligen. Jag förstår inte riktigt det. Men det är ju bara att vara väldigt glad och tacksam att folk tycker om det.

Hårda kängan till kanalen – trots succén

Trots att Doobidoo rullar på som på räls även på lördagar kan Lasse inte förstå SVT:s beslut. Han berättar att han tycker att denna typ av familjeunderhållning gör sig bättre på fredagar.

– Alltså jag förstår fortfarande inte SVT:s tankar. Framförallt inte när man sätter ett program som lika gärna kunde legat på lördagarna, men det är ju deras beslut och problem, säger Lasse till Hänt och fortsätter:

– Nu sitter de ju och har fredagarna kaos istället, rent tittarmässigt. De har ju ofantligt dåliga siffror.

Lasses krav på SVT: ”Jag vill ha sista ordet”

Att den pågående säsongen gjort succé hemma i stugorna är ett faktum. Och ytterligare en säsong verkar det absolut vara tal om.

Men Lasse har däremot en stark vilja och vill att hans program ska bli som han tänkt och han vill ha sista ordet.

– Jag vill lägga Doobidoo innan Stockholm lägger det så att säga. Jag vill bestämma över det själv. Jag vill ha sista ordet själv. Till exempel ”Nu räcker det” eller ”Nu kan vi inte utveckla det mer”. Men nu fick jag en sådan kick av detta så jag har faktiskt suttit nu i flera veckor och skrivit på nya tankar och nya idéer framåt så det är skoj!

Men helt till hundra procent kan programledaren inte bekräfta ännu en säsong. Men samtidigt säger Lasse att han skulle bli förvånad om det inte skulle bli tal om det.

– Det är inte hundra än. Det beror lite på ett par saker som jag väntar på ska hända. Men i stort sett klart. Jag skulle bli förvånad om det inte blev en till säsong, berättar Lasse.

FOTO: Bo Håkansson, Bilduppdraget

FRÅN FÖRSTASIDAN