Lasse Kronérs känga mot Babben Larsson – dissen mot SVT-succén

Lassen Kroner och Babben Larsson

Babben Larssons program tar över fredagarna och därav tvingas Lasse Kronérs Doobidoo byta sändningsdag – efter 17 år i gamet.
Nu delar Lasse med sig av en känga gällande Babbens SVT-succé.
– Det är fan osannolikt, säger Lasse till Hänt.
Lasse Kronérs dotter Mathilda känslosamma ord i Hellenius Hörna
0:49

Efter reklamen: Lasse Kronérs dotter Mathilda känslosamma ord i Hellenius Hörna

(0:49)

Slå på ljud

Lasse Kronér, 59, är programledare för SVT:s långkörare Doobidoo. Årets säsong blir den 17:e säsongen som Lasse leder och än idag tycker han att uppdraget är lika kul.

– Vi har precis spelat in Doobidoo som börjar om en eller två veckor. Det börjar en lördag här alldeles snart. Det är en jättebra säsong, det var väldigt roligt i år, säger Lasse till Hänt och fortsätter:

– Det är första gången så det ska bli lite kul, vi har ju bara kört fredagar i 17-18 år nu. Så det blir lite kul, det ska bli kul att se hur det funkar.

Lasse Kronérs ilska mot SVT: ”Misshandlar oss”

Tidigare har Lasse riktat kritik mot SVT då han ansåg att kanalen inte behandlar Doobidoo likvärdigt med andra program på kanalen.

– SVT misshandlar oss så in i bomben tycker jag. Verkligen misshandlar oss. Andra tv-program får trailers och reklam, andra program får uppbackning men vi är ett Göteborgsprogram, vi är inget Stockholmsprogram och då får man ingenting, säger han och fortsätter:

Bäst i test? Då tapetserar man stan liksom när de ska köra. Vi har inte en trailer. Det är fan osannolikt, ändå har vi 1,6 miljoner tittare i dagens mediasamhälle, berättar Lasse för Hänt.

Kängan mot Babben Larsson efter bytet av sändningsdag

Underhållningsprogrammet Bäst i test leds av mångsysslaren Babben Larsson, 65, och komikern David Sundin, 46. Men det är inte Bäst i test som tar över sändningstiden för Lasses program.

Det är Babbens nya program 1 mot Sverige som tar över Doobidoos tid i tv-tablån fredagar framöver. För Hänt har Babben tidigare berättat om lyckan över att programmet flyttats till fredagarna.

– Jag tycker att det är väldigt kul att vi fick komma till fredagarna. Jag blev väldigt glad när jag fick reda på det för det känns som att då taggar jag till lite extra. Det är ett annat tempo och en annan energi på fredagar, sa Babben till Hänt under programmets pressdag.

När Hänt frågar Lasse huruvida han ställer sig till att det är just Babbens program 1 mot Sverige som tar över fredagarna delar han med sig av en liten känga – programmet är inget som lockat Lasse att titta på.

– Ingen aning, jag vet inte vad det är för något. Jag har ingen koll på det, säger han.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN