ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt

Lasse Kronérs hårda kritik – ilskan mot SVT: ”Misshandlar Doobidoo”

22 jun, 2022 
Lasse Kronér
Programledaren Lasse Kronér anser att SVT ”misshandlar” Doobidoo.
I en intervju med Hänt uttrycker han nu sin stora ilska över att olika program på kanalen får olika förutsättningar.
Dessutom avslöjar han att Doobidoo byter sändningsdag.
– Jag är så gammal nu så jag är inte rädd för att säga vad jag tycker, säger Lasse till Hänt.
Annons
Britt Ekland om familjen "Det är helt okej"
Britt Ekland om familjen "Det är helt okej"

Lasse Kronér, 59, programleder SVT:s långkörare Doobidoo, ett arbete som han haft i många års tid. När Hänt når programledaren berättar han om tankarna kring hur länge han kan tänka sig att fortsätta med uppdraget.

– Nu har vi gjort säsong 17 och nästa år är det säsong 18. Då tänker jag så här att jag har hela tiden sagt att jag vill fortsätta så länge det finns utrymme, utvecklingspotential och är roligt. Man sitter där och har precis bandat och känner att nej nu kan jag inte hitta på mer men så kommer vi till oktober när jag börjar skriva och då har jag massa idéer igen, säger Lasse och fortsätter:

– Det är svårt att inte älska det när det hela tiden går att fixa och göra ny saker. Förra året, i dessa tider när det streamas, så sätter sig ändå nästan 1,6 miljoner människor klockan åtta en fredag och tittar.

Annons

Lasse Kronérs ilska mot SVT: ”Misshandlar oss”

Däremot är Lasse inte lika glad över SVT:s roll i det hela. Han menar nämligen att kanalen inte behandlar programmet likvärdigt med andra program på kanalen.

– SVT misshandlar oss så in i bomben tycker jag. Verkligen misshandlar oss. Andra tv-program får trailers och reklam, andra program får uppbackning men vi är ett Göteborgsprogram, vi är inget Stockholmsprogram och då får man ingenting. Bäst i test där tapetserar man stan liksom när de ska köra. Vi har inte en trailer. Det är fan osannolikt, ändå har vi 1,6 miljoner tittare i dagens mediasamhälle, säger Lasse.

Lasse är dock väldigt tacksam över svenska folket som uppskattar programmet trots vad han anser som bristande marknadsföring.

– Det är helt sinnessjukt att vi lyckas med det. Det visar hur populärt programmet är, vilket jag såklart är svintacksam för att folk fortfarande orkar titta på oss.

Varför tror du att det är som det är, att ni inte får samma marknadsföring?

– Fråga mig inte. Jag tror att det sitter väldigt mycket muppar där uppe som sitter och kan tv, tror de. Men så gör de tv för dem som är runt Stureplan, men övriga Sverige som är folkligheten finns inte där. Det tycker jag på riktigt. Jag är så gammal nu så jag är inte rädd för att säga vad jag tycker, säger Lasse.

Annons

När Hänt når SVT bemöter de Lasses kritik gällande programmens olika förutsättningar.

Doobidoo är ett mycket omtyckt program med stor publik och vi kommer marknadsföra programmet. Sen har olika program olika utmaningar. Bäst i test och Doobidoo har helt olika publik och därmed olika marknadsföringsutmaningar, säger Christer Mellerstrand, marknadschef på SVT.

Doobidoo byter sändningsdag – historiska ändringen

I samma intervju avslöjar Lasse att Doobidoo kommer att byta sändningsdag framöver.

– Det kommer förändra situationen för oss ganska mycket, så vi får väl se, säger Lasse.

För Hänt bekräftar SVT den stora förändringen i tablån.

”Byte av dag ingår i en tablåförändring som SVT valt att genomföra. Doobidoo kommer att sändas på lördagar 20:00 i SVT 1 under hösten”, skriver Christina von Sydow på SVT i ett mail till Hänt.

FOTO: Björn Lindahl/Aftonbladet/TT, TV4

Annons