Lasse Kronérs dystra besked om Doobidoo – då slutar han: ”Det räcker..”

Lasse Kronér

Den så folkkära Lasse Kronér har styrt skutan för underhållningsprogrammet Doobidoo sedan starten 2005.
Nu kommer han med ett dystert besked för framtiden.
Det räcker..” säger han i en intervju med Hänt.
5 saker du vill veta om Lasse Kronér
1:02

Efter reklamen: 5 saker du vill veta om Lasse Kronér

(1:02)

Slå på ljud

Långköraren Doobidoo med Lasse Kronér i spetsen är tillbaka med en 17:e säsong i ordningen.

Underhållningsprogrammet med inriktning på musik och kändisar där vad som helst kan hända har minst sagt fått en given plats i många tittares hjärtan.

I en intervju med Hänt berättar Lasse själv att det händer en massa konstigheter i programmet.

– Oj herregud. Det bandade vi i mars och april. Det händer ju alltid massa konstigheter i det programmet så jag kan aldrig säga och komma ihåg. Jag är alltid på nästa program när ett är inspelat och ser alltid framåt. Eller så är jag helt enkelt gammal och glömsk, berättar Lasse för Hänt.

SVT:s beslut som fick Lasse att se rött

Inför den pågående säsongen tog SVT ett beslut kring programmet som fick Lasse att rasa.

Doobidoo har nämligen bytt sändningsdag helt och hållet och sänds nu på lördagar istället för fredagar som tidigare hört till vanligheterna. I en intervju med Aftonbladet beskrev han sin ilska.

– Jag är så jävla trött på att det sitter 14-åriga chefer där uppe i Stockholm som inte har en jävla aning om vad folklighet är, sa han till Aftonbladet i somras.

Men efter att säsongspremiären hade gått av stapeln blev Doobidoo en än gång en tittarsuccé – trots bytet av sändningsdag.

– Det är helt osannolikt. Premiäravsnittet sågs av närmare 1,3 miljoner. Trots att vi får en sämre dag är vi ändå på tittartoppen och det känns så jävla roligt. Under de 17 år som programmet har sänts är det nog bara tre eller fyra gånger som vi inte legat etta. Vi krossar fortfarande och det är helt sanslöst, sa Lasse till Aftonbladet efter premiären.

Så ser framtiden ut för Lasse Kronér i Doobidoo

Det är Lasse själv som stått i spetsen sedan 2005 när programmet började sändas. Sanningen är den att det är programledaren själv som kom på programidén tillsammans med en producent för många år sedan.

Sedan dess har Doobidoo sänt varje år med ett undantag mellan 2017 och 2019. Men nu är det alltså tillbaka – men hur länge kommer grundpelaren Lasse Kronér egentligen att styra skutan? I en intervju med Hänt berättar han om tankarna kring fortsättningen i det så folkkära programmet där Lasse själv minst sagt har huvudrollen.

– Jag tar säsong för säsong och ofta tror jag att det räcker. Men sen när de utvecklar programmet vill jag göra ny säsong varje år ändå, säger Lasse till Hänt.

Vi hoppas att vi får fortsätta se honom i programmet under flera säsonger – och vi är övertygade om att tittarna känner likadant.

FOTO: Henrik Jansson/Expressen/TT/Bo Håkansson/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN