Lasse Holms ilska efter Sveriges hantering av coronapandemin

Lasse Holm

Foto: TT

Lasse Holm tillhör en riskgrupp och har fått leva ordentligt annorlunda under den rådande pandemin.
I en intervju med Hänt berättar han nu om sina tankar kring Sveriges hantering av coronasmittan – samt inställningen till vaccin.
– Det är ju för jävligt helt enkelt, säger Lasse.

Diggiloo-legenden Lasse Holm, 77, älskar att umgås med barnbarnen och tillbringa tid i semesterhuset på den spanska solkusten. Men i år har det blivit svårt att genomföra de båda sakerna. Träffarna med barnbarnen har blivit färre, även om de då och då har kunnat ses utomhus, och semesterhuset har fått stå tomt – allt på grund av coronapandemin.

Inte nog med detta har nöjesbranschen drabbats hård då turnéer och spelningar har ställts in. I en intervju med Hänt berättar nu Lasse om sina tankar kring det annorlunda året som varit.

– Om jag ska bli lite politisk så tycker jag att vi kanske skulle stängt ner Sverige under några månader. För vi har ändå stängt ner hela min bransch, den är nedstängd men ändå låter man då väldigt riskfyllda plattformar som köpcentrum vara öppet, säger Lasse.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Oväntade inställningen till ungas hantering av restriktionerna

Vidare förklarar Lasse Holm att han sett bilder ifrån ett smockfullt Ullared medan artister samtidigt inte ens har kunnat genomföra konserter trots att publiken sitter med avstånd från varandra.

– Det finns ingen logik i hur myndigheterna har stängt ner vårt samhälle och det har jag stark kritik till. Inte bara jag såklart utan det är ju frustration i hela min bransch.

Lasse, som själv tillhör riskgrupp, har fått göra stora förändringar i sin vardag. Men även om han kan känna frustration över att restriktionerna inte följs så är han inte arg på den yngre generationen.

– Så länge man håller samhället öppet så känner ju folk att ”jag kan göra det och jag kan göra det”. Då är det egna samvetet kanske inte så stort om man är i 35-års åldern och känner ett behov av att leva ett ganska normalt liv. Jag menar jag kan förstå de unga också, att de är fruktansvärt frustrerade. Vi äldre känner att vi är den stora riskgruppen, det är vi som måste hålla oss jäkligt isolerade medan de unga känner att de kanske inte har samma risk för att bli svårt sjuka. Då blir det en sån här snedvriden situation i samhället, säger Lasse och fortsätter:

– Jag kan inte sitta här och rikta pekfinger till de unga för jag tycker synd om de unga. Jag har själv ett barnbarn som ska ta studenten i vår och herregud, nedstängda allting och inga studentfester, åka på lastbilsflak, inget av ungdomens superglädje som är lite av livets början. Det är ju för jävligt helt enkelt.

Lasse Holms tankar kring vaccinet

Däremot ser Lasse nu positivt på vad som komma skall, han tror nämligen att lösningen är på gång.

LÄS MER: Lasse Holm om Lotta Engbergs kärlekslycka

– Vaccinet är a och o. När vaccinet kommer och alla kan vaccinera sig då kommer det att bli någorlunda annorlunda tider. Jag lever på hoppet där, säger Lasse.

Vaccinfrågan har kommit att bli omtalad i sociala medier den senaste tiden, vilket är något Lasse kan förstå.

– Jag kommer att vaccinera mig omgående kan jag säga. Det finns såna där vaccinationsmotståndare och det har alltid funnits. Det har funnits folk som har vägrat att vaccinera sina barn mot de mest fruktansvärda sjukdomar och barnen har avlidit. Det är svårt att råda i såna lägen, folk är rädda och folk har olika uppfattningar om ett vaccin.

– Och så hade vi då svininfluensan med den här narkolepsi-effekten efteråt som har drabbat många. Det är klart att det skrämmer men då tittar jag bara på mitt perspektiv. Jag är så passa gammal att jag kan riskera att vaccinera mig. Men nu har man ju godkänt det här vaccinet och det verkar safe så det är väl bara att köra då, säger Lasse Holm.

LÄS OCKSÅ: Marcus Oscarssons oväntade ord om Hedda Stiernstedt

LÄS OCKSÅ: Bachelor-Simon Hermansson har förlovat sig med Olivia Hallman