LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Så mycket bättre-profilernas mystiska frånvaro – här är anledningen bakom

18 nov, 2023 
Linn Seipel
lasse holm och så mycket bättre deltagarna
Lördagen den 18 november sänds det sista avsnittet med Lasse Holm i årets Så mycket bättre.
Men det går ingen nöd på honom – nyss fick musikern motta årets hederspris på Musikförläggarnas gala, varpå han återförenades med flera artister från programmet!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Dogge inte nöjd – så mycket fick han betalt för att vara med i Så mycket bättreBrand logo
Dogge inte nöjd – så mycket fick han betalt för att vara med i Så mycket bättre

Inget mindre än den fjortonde säsongen av TV4:s långkörare Så mycket bättre är i full blås. I årets säsong ser vi som tidigare år en härligt salig blandning av musikers och genres.

Så mycket bättre 2023 – datumen artisterna kommer och går

Artiserna som stannar hela säsongen i år är Peg Parnevik, Jacqueline ”Mapei” Cummings och Ellen Krauss. Sedan byter resterande medverkande av varandra lite om vartannat.

Jonathan Johansson anlände i första avsnittet, som sändes den 28 oktober och lämnade efter avsnittet som sänds den 11 november. I samma veva anslöt Sanne Salomonsen som är kvar tills den 2 december. Hon i sin tur ersätts av Marit Bergman som sedan är kvar resten av säsongen.

Sedan har vi Dogge Doggelito, Eagle-Eye Cherry och Lasse Holm som lämnar efter avsnittet som sänds lördagen den 18 november. Då ansluter Pär Wiksten, som är kvar till den 9 december.

Annons

Den 25 november ansluter Omar Rudberg till och med avsnittet den 9 december. Även Staffan Hellstrand hoppar in från den 25 november, men han stannar tills säsongens slut.

Lasse Holm om sin medverkan i Så mycket bättre: ”Så intensivt”

Att artisterna kommer och går i programmet är således inget konstigt, det är så det är upplagt. Inför Lasse Holms sista avsnitt i programmet ringde Hänt upp honom för att ta pulsen på hur han tycker det har varit att medverka i årets säsong av Så mycket bättre.

– Det har varit mycket kul och givande samtal, ett skönt gäng att hänga med verkligen. Vi hade grymt kul, säger Lasse Holm till Hänt och fortsätter:

– Men, det är så intensivt. Det är en enorm maskin som startar klockan sju på morgonen till halv två på natten så du hinner inte liksom umgås så privat med några utan du är med i produktionen och allt det som ska hända där.

Men deltagarna kom ändå varandra nära, berättar han. Några kände Lasse dessutom väl sedan tidigare.

Annons

Artisterna i Så mycket bättre 2023 som kände varandra innan inspelning

– Jag älskade allihopa lika mycket faktiskt. De hade otroligt olika personligheter, alla var väldigt spännande och kul. Några kände jag sedan tidigare. Jag kände Sanne, Peg och Dogge, men Jonathan, Ellen och Mapei var nya för mig, men superfina människor.

– Jag har jobbat med Sanne under Diggiloo-sommaren, eftersom jag är exekutiv producent. Vi hade väldigt mycket med koregrafin och låtarna att göra. När man jobbar professionellt med en superkvinna som Sanne Salomonsen är så lär man känna henne rätt väl. Så vi hade ett gott vänskapsförhållande. Och sen Peg kände jag sedan hon var fem-sex år bara, eftersom jag umgicks mycket med farföräldrarna Gertie och Bosse Parnevik. Dogge har jag jobbat med tidigare också i olika sammanhang.

Lasse Holm fick stöd av Så mycket bättre-gänget på galan – därför saknades vissa

Nyligen återförenades en del av ”gänget” också på Musikförläggarnas gala, där Lasse Holm fick motta årets hederspris. Men av olika anledningar var det vissa som inte kunde närvara.

– Vi sågs på den stora galan i fredags då jag fick hederspriset, musikbranschens gala, då var Jonathan där och vi hade ett härligt 'reunion'-möte. Vi hade också Peg som gjorde en av mina låtar där. Men Ellen var i New York och jag tror att Mapei hade förhinder. Sanne var i Danmark och Dogge hängde jag med tre veckor innan på en stor jubileumsfest i västra Götaland. Så jag har träffat alla lite från och till.

FOTO: TT/Karl Melander, TV4

Annons